Αθλητικά

ΕΣΑΚΕ: Τα πλέι οφ θα διεξαχθούν κανονικά – Τι θα κάνει ο Ολυμπιακός;

Το έκτακτο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, που έγινε σήμερα το πρωί, ολοκληρώθηκε, με τον Βαγγέλη Γαλατσόπουλο να ενημερώνει για τις αποφάσεις της συνεδρίασης. Συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα με τη διεξαγωγή των πλέι οφ, απορρίφθηκαν με 13-1 όλες οι προτάσεις του Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί κανονικά με τη διεξαγωγή των πλέι-οφ, ενώ μέχρι τη λήξη του και μετά από αυτή θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών για να φτιάξουν από «μηδενική» βάση το νέο πλαίσιο διεξαγωγής του ελληνικού πρωταθλήματος. Οι συναντήσεις θα διεξαχθούν κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων για τα πλέι-οφ.

Μόνο ο Ολυμπιακός δεν ψήφισε τα παραπάνω. Όλες οι προτάσεις της ομάδας του Πειραιά απορρίφθηκαν με 13-1. Το ερωτηματικό πάντως παραμένει: θα κατέβει ο Ολυμπιακός στον αγώνα πλέι-οφ με τον Παναθηναϊκό;

Η δήλωση του Βαγγέλη Γαλατσόπουλου

«Πήραμε μια απόφαση σημαντική η οποία σημαίνει ότι η κρίση είναι ευκαιρία να βρεθούν λύσεις και σας διαβάζω την απόφαση που πήραμε. Να ολοκληρωθεί η Basket League με έναρξη των playoffs αυτό το Σαββατοκύριακο, κατά την διάρκεια και μέχρι την λήξη να υπάρξουν τρεις συναντήσεις ιδιοκτητών που θα φτιάξουν τον νέο χάρτη του επαγγελματικού μπάσκετ ξεκινώντας από μηδενική βάση για τα κεφάλαια που έχουν ανοίξει προς συζήτηση και ως βάση αλλαγών όσα έχουν καταθέσει οι ομάδες και για τα κεφάλαια που έχουν ανοίξει και δεν έχουν κατατεθεί προτάσεις.

Την πρώτη εβδομάδα μετά την λήξη του Πρωταθλήματος να γίνει έκτακτη γενική συνέλευση όλων των ιδιοκτητών, όπου κατά πλειοψηφία θα ψηφίσουμε όλες τις αλλαγές για τον νέο τρόπο λειτουργίας του επαγγελματικού μπάσκετ. Την αμέσως επόμενη εβδομάδα οι αποφάσεις θα δοθούν προς αποδοχή, νομοθέτηση και υλοποίηση προς τους εμπλεκόμενους φορείς ΕΟΚ και Υπουργείου αθλητισμού, είτε όποιο άλλο εμπλεκόμενο Υπουργείο. Σε περίπτωση μη αποδοχής από τους θεσμικούς παράγοντες μέρους ή όλων των προτάσεων τότε ο ΕΣΑΚΕ θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα. Τις αποφάσεις αυτές υπέγραψαν οι 13 από τις 14 ομάδες. Αυτό το χαρτί δεν το υπέγραψε ο Ολυμπιακός».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa