Κοινωνία

«Εστία»: Έκλεψαν 140 νάρκες κατά προσωπικού στη Λέρο

Συνεχίζονται οι έρευνες για την κλοπή πολεμικού υλικού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, τόσο από τον Στρατιωτικό Εισαγγελέα όσο και από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε διαπιστωθεί η απώλεια 2 αντιαρματικών όπλων, άγνωστου αριθμού αμυντικών χειροβομβίδων, οπλοβομβίδων κατά προσωπικού αλλά και αντιαρματικών, εκρηκτικών υλών και ποσότητας βραδύκαυστου φιτιλιού.

Επιπλέον είχαν κλαπεί νάρκες κατά προσωπικού. Η εφημερίδα «Εστία» σήμερα με πρωτοσέλιδο «χτύπημα» αναφέρει πως οι νάρκες που εκλάπησαν ήταν 140! Αν επιβεβαιωθεί το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, θα πρόκειται για μια μεγάλη «βόμβα», όχι μόνο δημοσιογραφική.

Το πρωτοσέλιδο της «Εστίας»

Υπάρχει και άλλο ζήτημα που προκύπτει, εκτός από τον μεγάλο αριθμό των ναρκών. Οι συγκεκριμένες νάρκες κατά προσωπικού έπρεπε να έχουν καταστραφεί! Όπως αναφέρει η «Εστία», η Ελλάδα όφειλε να έχει καταστρέψει αυτές τις νάρκες βάσει της Συμφωνίας της Οττάβα που είχε υπογράψει το 1999.

Κανονικά ο Ελληνικός Στρατός θα έπρεπε να καταστρέψει έως τον Μάρτιο του 2008 τις περίπου 1.500.000 νάρκες κατά προσωπικού που διέθετε. Ωστόσο -σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα- η χώρα μας έως τις αρχές του 2018 είχε ακόμη αποθηκευμένες σε δεκάδες στρατόπεδα περίπου 400.000 νάρκες αυτού του τύπου, χωρίς να έχουν απενεργοποιηθεί.

Το θρίλερ της Λέρου συνεχίζεται…

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa