Κόσμος

Ετοιμάζει πυραύλους ο Ερντογάν

Η Τουρκία ενισχύει τη δύναμή της στον αμυντικό τομέα αναθέτοντας τη μελέτη για την ανάπτυξη και την παραγωγή ενός αμυντικού πυραυλικού συστήματος στη γαλλο-ιταλική κοινοπραξία Eurosam, σε συνεργασία με τους Τούρκους εταίρους της Aselsan και Roketsan.

Τον Νοέμβριο η Τουρκία υπέγραψε με τη Γαλλία και την Ιταλία μια δήλωση προθέσεων για συνεργασία σε κοινά αμυντικά προγράμματα.

Η μελέτη που ανακοινώθηκε από τη Eurosam κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται να θέσει τις βάσεις για την υπογραφή του συμβολαίου για την ανάπτυξη και παραγωγή του συστήματος.

Το πυραυλικό πρόγραμμα  που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας και συμπεριλαμβάνει τη συνεργασία τριών χωρών, σύμφωνα με τη Eurosam, φέρει ως στόχο την αμυντική θωράκιση απέναντι σε απειλές από αεροσκάφη τύπου stealth, drones και πυραύλους.

Η συνεργασία αφορά την κατασκευάστρια εταιρεία πυραύλων MBDA– η οποία είναι και η ίδια κοινοπραξία μεταξύ της Airbus και της ιταλικής Leonardo και της βρετανικής BAE Systems- και την γαλλική Thales, κυριότεροι μέτοχοι της οποίας είναι το γαλλικό κράτος και η κατασκευάστρια μαχητικών αεροσκαφών Dassault Aviation.

Σε δήλωσή του ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι η αμυντική συνεργασία μεταξύ Eurosam και Τουρκίας είναι ένα «σημαντικό βήμα».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa