Περιφέρειες - Δήμοι

Ευθύνες από την Περιφέρεια ζητά για τον ΒΟΑΚ ο Μαρκογιαννάκης

Έπεσαν οι «μάσκες» στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, όταν ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης επέλεξε να φέρει προς συζήτηση το ζήτημα του εγγράφου του υπουργείου Υποδομών σύμφωνα με το οποίο «αποκλειστικά υπεύθυνη για την συντήρηση και τη λειτουργία του ΒΟΑΚ είναι η Περιφέρεια Κρήτης».

Απευθύνθηκε στον Περιφερειάρχη «για την αδικαιολόγητη απραξία του εδώ και ένα μήνα», ζητώντας το λόγο για το πινγκ πονγκ ευθυνών μεταξύ υπουργείου και περιφέρειας όταν οι οδηγοί εξακολουθούν να ταλαιπωρούνται στους κλεισμένους – από τις κατολισθήσεις – δρόμους. Για άλλη μια φορά ο Περιφερειάρχης αποποιήθηκε κάθε ευθύνης καταδεικνύοντας ως αρμόδιο ξανά το Υπουργείο.

Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρθηκε σε μία απόφαση του ΣτΕ του 2016, κατά την οποία αρμόδιος ήταν ο ΟΑΚ και στη συνέχεια το Υπουργείο Υποδομών που πήρε τις αρμοδιότητες. Ωστόσο ο Περιφερειάρχης είτε από άγνοια είτε σκόπιμα, παρέλειψε να αναφερθεί στην επίσημη και μεταγενέστερη (Νοέμβριος 2017) χαρτογράφηση του εθνικού οδικού δικτύου από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα τη Δ/νση Σχεδιασμού & Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών, σύμφωνα με την οποία υπεύθυνη για την συντήρηση του ΒΟΑΚ είναι ….η Περιφέρεια!

«Εφόσον ο κ. Αρναουτάκης είναι τόσο σίγουρος για όσα επιχειρηματολογεί, ας βγει δημοσίως και ας αδειάσει το Υπουργείο του κ. Σπίρτζη! Πόσο ακόμη θα παίζει με τη νοημοσύνη των συντοπιτών μας;  Ένα από τα επιτεύγματα αυτής της περιφερειακής διοίκησης είναι πως όχι μόνο έχει εφεύρει από μια δικαιολογία για κάθε αθέτηση προεκλογικής της υπόσχεσης, αλλά και ότι για κάθε παράλειψη, δεν φταίει ποτέ η ίδια αλλά πάντα κάποιοι άλλοι. ΄Όταν όμως έρχεται η ώρα του λογαριασμού οι δικαιολογίες καταρρέουν, οι ψεύτικες υποσχέσεις ξεσκεπάζονται, και η προσπάθεια παραπλάνησης αποκτά ονοματεπώνυμο. Δουλειά σας λοιπόν, κ. Αρναουτάκη είναι πρώτον να έχετε το δρόμο ανοιχτό και δεύτερον να γνωρίζετε ποια είναι τα καθήκοντά σας, οι υποχρεώσεις σας άρα και οι αρμοδιότητες της Περιφέρειας!» σχολιάζει ο Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa