Πολιτική

Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα»

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος με δήλωση του αναφέρθηκε κατά του  υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδης λέγοντας ότι «προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τσακαλώτου:

«Ο κ. Γεωργιάδης προσπαθώντας να μαζέψει τα ασυμμάζευτα πόσταρε ένα απόσπασμα δικής μου ομιλίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Πέραν της γνωστής αγαπημένης συνήθειας της κοπτοραπτικής – όταν δεν αναθεωρεί τα ιστορικά γεγονότα – θα προσπαθήσω όσο πιο απλά μπορώ να εξηγήσω στον κ. Yπουργό ότι:

Η αγορά κατοικίας πράγματι χρειάζεται προστασία όταν βρισκόμαστε σε περίοδο μη κανονικότητας.

Και περίοδος μη κανονικότητας για την αγορά κατοικίας είναι όχι μόνο η περίοδος της κρίσης, αλλά και η περίοδος μετά από αυτήν, όταν ο κόσμος έχει συσσωρευμένα χρέη και υποχρεώσεις.

Επίσης, να του υπενθυμίσω ότι καθήκον της πολιτείας είναι η προστασία του κοινωνικού συνόλου, τουλάχιστον των πιο αδύναμων μερών της και η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής.

Η ΝΔ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την προστασία της πρώτης κατοικίας και δεν είναι καθόλου ξεκάθαρη για το αν θα υπάρχει κάποια μέριμνα – και τι θα περιλαμβάνει αυτή – στο ενιαίο πλαίσιο που λένε ότι θα φέρουν για την μετά τον Απρίλιο περίοδο.

Άρα θεωρεί ότι σε τρεις μήνες οι άνθρωποι θα βρίσκονται στα επίπεδα προ κρίσης και ότι ο κόσμος δεν θα χάσει τα σπίτια του σε εκτεταμένους πλειστηριασμούς.

Μακάρι, αλλά πολύ φοβάμαι ότι θα είναι ακόμα μία από τις προβλέψεις του κ. Γεωργιάδη που θα διαψευστεί.

4/2/2020».

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa