Πολιτική

Εκστρατεία υπογραφών υπέρ Τσίπρα- Ζάεφ από τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές

Εκστρατεία συλλογής υπογραφών για τη στήριξη της υποψηφιότητας Τσίπρα- Ζάεφ για το Νόμπελ Ειρήνης ξεκίνησε ο Γερμανός ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών Κνουτ Φλέκενστάιν.

Ο Φλεκενστάιν που συμμετέχει στην Επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωκοινοβουλίου, έστειλε γράμμα σε όλους τους ευρωβουλευτές με το οποίο τους ζητά να υπογράψουν μία επιστολή στήριξης της εν λόγω υποψηφιότητας και να αναγνωρίσουν έτσι τη σημασία της συμφωνίας των Πρεσπών που κατέληξε στην αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας σε Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Γερμανός ευρωβουλευτής μάλιστα, επεσήμανε ότι έχοντας δουλέψει για καιρό στην περιοχή, ξέρει ότι «είναι δύσκολη η επίτευξη τέτοιων συμφωνιών» και ότι «είναι η πρώτη φορά που επιτυγχάνεται κάτι τέτοιο στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων».

Αναγνωρίζει δε, την ίδια την ικανότητα των δύο ηγετών που όπως λέει «προχώρησαν κάτω από πίεση και χάρη σε αυτούς η διαδικασία είχε τελικά θετικό αποτέλεσμα».

Καταλήγοντας και επικαλούμενος και τη στήριξη του Προέδρου της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο Ούντο Μπούλμαν, ζητά από τους ευρωβουλευτές να υπογράψουν ένα γράμμα στήριξης της υποψηφιότηας Τσίπρα- Ζάεφ για να αποσταλεί στην Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ.

Πηγή: euronews.com

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa