Παρασκηνιακά Σε πρώτο πλάνο

Ευτράπελο στη Βουλή – Μπλόκαρε ξανά το σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας

«Μπλόκαρε» για ακόμη μια φορά το σύστημα της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στη Βουλή, με συνέπεια το προεδρείο να μην είναι βέβαιο για το τελικό αποτέλεσμα επί του νομοσχεδίου «Κλεισθένης».

Αιτία φαίνεται πως ήταν η βιασύνη των βουλευτών να ψηφίσουν όλοι μαζί στην ηλεκτρονική ψηφοφορία -άλλοι γιατί βιάζονταν να πάνε σπίτι τους και άλλοι γιατί είχαν κλείσει εισιτήρια με τα αεροπλάνα προκειμένου να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Ο προεδρεύων Σπύρος Λυκούδης έχει ζητήσει από τους βουλευτές να μην φύγουν μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική ψηφοφορία προκειμένου να είναι σίγουρη η Βουλή ότι όλα πήγαν καλά. Μάλιστα όπως είπε χαριτολογώντας «σύστημα είναι αυτό τι να κάνουμε; Εμείς δεν λέμε ότι είμαστε αντισυστημικοί;». Πρόβλημα είχε προκύψει και πριν λίγες εβδομάδες ξανά με την ηλεκτρονική ψηφοφορία με αποτέλεσμα ορισμένα άρθρα οι βουλευτές που δεν τα ψήφισαν να κληθούν να τα ψηφίσουν με το κανονικό παραδοσιακό τρόπο. Μέχρι στιγμής πάντως όλοι βουλευτές παραμένουν στο κοινοβούλιο καθώς εάν δεν κλείσει το ηλεκτρονικό σύστημα η Βουλή δεν μπορεί να διαπιστώσει ότι όλα πήγαν καλά και να θεωρήσει την ψηφοφορία ολοκληρωμένη.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ