Κόσμος

Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει η λίστα των θυμάτων του φονικού ιού! 1483 νεκροί και 64.000 κρούσματα!

Στον απολογισμό των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν την Πέμπτη άλλοι 121 άνθρωποι!
Παράλληλα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν με κλινικές εξετάσεις 4.823 νέα κρούσματα του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο στη μεγαλούπολη Ουχάν.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών ανήλθε έτσι σε 1.483, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα.

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού COVID-19 ανακοίνωσε η επιτροπή Υγείας στο Χονγκ Κονγκ ανεβάζοντας τη λίστα των ασθενών στους 53.

Την Πέμπτη επίσης, η υγειονομική υπηρεσία της Μαλαισίας ανακοίνωσε τον εντοπισμό του 19ου κρούσματος από τον νέο κορωνοϊό.

Αμερικανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν  το 15ο κρούσμα του νέου κορωνοϊού στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι ο ασθενής βρίσκεται μεταξύ των πολιτών που απομακρύνθηκαν από την Ουχάν στην Κίνα και τέθηκαν υπό ομοσπονδιακή καραντίνα στην αεροπορική βάση Λάκλαντ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας.

Ανησυχητικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει η εξάπλωση της επιδημίας από τον νέο κορωνοϊό COVID-19 και στη Σιγκαπούρη, καθώς την Πέμπτη, το υπουργείο Υγείας της ασιατικής χώρας ανακοίνωσε τη διάγνωση 8 νέων κρουσμάτων, ανεβάζοντας το σύνολο των ασθενών στους 58. Το πλέον ανησυχητικό στοιχείο για τις υγειονομικές αρχές της Σιγκαπούρης, είναι ότι κανένας από τους νεοδιαγνωσθέντες ασθενείς, δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα, κάτι που σημαίνει ότι ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο σε όλες τις περιπτώσεις και εντός της επικράτειας.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa