Οικονομία

Εφικτή μια αύξηση στον κατώτατο μισθό σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους

Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής σε έκθεση του αναφέρει ότι υπάρχουν θετικά μηνύματα από τους δείκτες της οικονομίας και έκανε  αναφορά στον κατώτατο μισθό.

Η έκθεση αναφέρει τους ρυθμούς μεγέθυνσης του δευτέρου και τρίτου τριμήνου του 2019 που υπερβαίνουν το 2%, υποδηλώνοντας επιτάχυνση της οικονομικής δραστηριότητας. Παράλληλα το πρωτογενές δημοσιονομικό αποτέλεσμα του 2019 φαίνεται ότι θα διαμορφωθεί κοντά στα επίπεδα του 2018.

Για τον κατώτατο μισθό η έκθεση αναφέρεται στην μείωση του μισθολογικού κόστους (-1,2%) σε ετήσια βάση κατά το τρίτο τρίμηνο του 2019, πράγμα το οποίο σταμάτα την συνεχόμενη αύξηση που γινόταν για εφτά συνεχόμενα τρίμηνα. Η έκθεση αναφέρει ότι είναι περιορισμένη επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού που έγινε τον  Ιανουάριο του 2019 στους υπόλοιπους μισθούς της οικονομίας. Ακόμα συνυπολογίζει και την αύξηση της απασχόλησης και καταλήγει ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής δυσμενείς επιδράσεις στην οικονομία. Επομένως όλα αυτά θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη σε μια νέα αναπροσαρμογή του κατώτατου μισθού.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

 


 


Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa