Οικονομία

ΕΦΚΑ: Δεν θα δοθεί τώρα η αύξηση στις συντάξεις χηρείας – Πότε θα καταβληθεί

Μπορεί χθες Τετάρτη 26/6 να ανακοινώθηκε η αύξηση στις συντάξεις χηρείας, ωστόσο οι δικαιούχοι θα πρέπει να περιμένουν, καθώς σύμφωνα με τον ΕΦΚΑ τεχνικοί λόγοι δεν επιτρέπουν να καταβληθούν αυτό το μήνα.

Η ανακοίνωση του ΕΦΚΑ για τις συντάξεις χηρείας

«Η διαδικασία αύξησης των συντάξεων χηρείας, σε εφαρμογή του ν. 4611/2019, δεν είναι εφικτό να ολοκληρωθεί αυτόν το μήνα για τεχνικούς λόγους (πληθώρα περιπτώσεων, υπολογισμός του ευνοϊκότερου για τους δικαιούχους τρόπου υπολογισμού)», αναφέρει η ανακοίνωσή του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

«Σε κάθε περίπτωση οι αυξήσεις για όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των δικαιούχων θα ενσωματωθούν στο σύστημα πληρωμών των συντάξεων και θα καταβληθούν με αναδρομική ισχύ, δηλαδή από τη δημοσίευση του σχετικού νόμου στο ΦΕΚ (Παρασκευή 17 Μαΐου 2019)», διευκρινίζει ο ΕΦΚΑ.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη (26/6) αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η απόφαση με τους όρους υπό τους οποίους δικαιούνται σύνταξη, λόγω θανάτου, τα προστατευόμενα παιδιά θανόντος ασφαλισμένου ή συνταξιούχου. Επίσης, σύμφωνα με την απόφαση αίρεται το όριο ηλικίας για για συνέχιση χορήγησης της σύνταξης, μετά την πρώτη τριετία και στην επαναφορά του ποσοστού του επιζώντος συζύγου στο 70% της σύνταξης του θανόντος.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa