Εκλογές 2019 Πολιτική Συνεντεύξεις

Εύη Καραμπίνα στο «Π»: Να πρυτανεύσει το κοινό συμφέρον 

Με αέρα νικητή μπήκε στην προεκλογική μάχη, η δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και αρχαιολόγος Εύη Καραμπίνα,αφού όλα δείχνουν πως είναι πολύ κοντά στον στόχο της εκλογής της ως βουλευτής Άρτας. Κι αυτό γιατί είναι δυναμική, διαθέτει επάρκεια εκπροσώπησης και έχει γνώσεις υψηλού επιπέδου, ώστε να μπορεί να συμβάλει τα μέγιστα στην αντιμετώπιση και την επίλυση των σωρευμένων προβλημάτων της χώρας και, φυσικά, της Άρτας και του λαού της.

Μιλώντας στο «Π» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η χώρα ζητά επανεκκίνηση. Πίσω από τη σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται, δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Γι’ αυτό έχει απαντήσει με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα. Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πώς θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πώς θα υπάρχει ασφάλεια;».

Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές είστε υποψήφια στον Νομό Άρτας με τη Νέα Δημοκρατία. Ποιες είναι οι προσωπικές πολιτικές σας φιλοδοξίες και πώς βλέπετε τις προοπτικές της Άρτας;

Είναι φιλοδοξίες προσφοράς στον τόπο μου, την Άρτα, και στους συντοπίτες μου Αρτινούς μέσα στα πλαίσια απόλυτης ειλικρίνειας και αποφασιστικότητας, χωρίς εκπτώσεις από τη θέση της εκπροσώπου τους στη Βουλή των Ελλήνων. Άλλωστε, καθ’ όλη τη διάρκεια ενασχόλησής μου με τα κοινά του νομού μου, μπορώ ευπρόσωπα να υπερηφανευθώ για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχω αναπτύξει με τον αρτινό λαό, ο οποίος έχει ανάγκη ειλικρινούς διάθεσης προσφοράς,τίμιας και αποτελεσματικής εκπροσώπησης στα κέντρα εξουσίας, στοιχεία, τα οποία πιστεύω ότι έχει ήδη διαγνώσει στο πρόσωπό μου.

Πέραν τούτων, στον άτυπο πόλεμο που ζούμε όλοι τα τελευταία χρόνια,πρέπει να έχουμε πίστη στις εγγενείς δυνατότητες και ικανότητές μας ως Έλληνες, γιατί έχουμε αποδείξει πολλάκις κατά τη μακραίωνη ιστορία μας ότι είμαστε πολύ σκληροί για να πεθάνουμε. Ιδιαίτερα οι συμπατριώτες μου, Αρτινοί, δεν πρέπει να ξεχνούν ότι η Άρτα είναι τόπος ιστορικής μνήμης, όπου οι άνθρωποι γνώρισαν κατά καιρούς πλούτο, φήμη, δόξα αλλά και φτώχεια. Είναι η αρχαία Αμβρακία, είναι η πρωτεύουσα του Δεσποτάτου της Ηπείρου, είναι η γενέτειρα του Σκουφά και άλλων επιφανών πρεσβευτών του Έθνους, αλλά και η πατρίδα των αφανών ηρώων της Μάχης του Πέτα, του Ναπολέοντος Ζέρβα και του μαρτυρικού Κομμένου. Επιπλέον, είναι ένας τόπος με υψηλές προοπτικές ανάπτυξης στον πρωτογενή τομέα και τον τουρισμό. Το εύρος των επενδύσεων που μπορούν και πρέπει να γίνουν είναι μεγάλο, καταπολεμώντας έτσι την υψηλή ανεργία, τον μαρασμό και τη φτώχεια. Παρόλα αυτά, δυστυχώς, κατά την τελευταία τετραετία τίποτα καλό δεν έγινε για την Άρτα, και ας λέγαμε ότι έχουμε Αρτινό πρωθυπουργό και πολλούς υπουργούς στην κυβέρνηση!

Η οικογένειά σας διατηρεί παραδοσιακά άριστες σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη, έτσι ώστε ο πατέρας σας να προσλάβει κατά το παρελθόν τον χαρακτηρισμό «βαμμένος μητσοτακικός». Εσείς έχετε αρχηγό του κόμματός σας έναν Μητσοτάκη, τον Κυριάκο. Λέτε να είναι το τυχερό σας;

Το όνομα «Μητσοτάκης» είναι συνώνυμο της αλήθειας και της πυγμής. Για αυτό άλλωστε κατά τη διάρκεια της καταστροφικής τετραετούς διακυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν και υπήρχε τεράστιος χώρος για να καπηλευθεί πολιτικά τα τεράστια λάθη και παραλείψεις που έγιναν μοιράζοντας φρούδες ελπίδες, παρέμεινε συνεπής τόσο στην υπόσχεσή του για μία συμφωνία αλήθειας με τον ελληνικό λαό, όσο και στα οράματά του για τη χώρα. Πιστεύει ότι ο σεβασμός στους νόμους και στους θεσμούς είναι αναγκαία προϋπόθεση για να λειτουργήσει το κράτος δικαίου, απαραίτητο εχέγγυο για να προστατευθούν πρωτίστως και κυρίως οι πιο αδύναμοι. Στηρίζει την ιδιωτική οικονομία ως κινητήριο μηχανισμό παραγωγής πλούτου, ώστε να επανέλθουν οι νέοι μας, που έφυγαν στο εξωτερικό. Παρέχει κίνητρα για την καταπολέμηση της υπογεννητικότητας, που παρίσταται πλέον ως το μείζον εθνικό πρόβλημα.

Η χώρα ζητά επανεκκίνηση. Πίσω από τη σκοτεινή κουρτίνα της πιο βαθιάς κρίσης, πολλοί, πάρα πολλοί συμπολίτες μας αγωνίζονται, δημιουργούν. Έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τις δικές τους προσωπικές υπερβάσεις. Γι’ αυτό έχει απαντήσει με σαφήνεια στα πραγματικά και άμεσα ερωτήματα. Πώς θα έρθουν οι νέες δουλειές; Πώς θα μειωθεί η φορολογική επιβάρυνση; Πώς θα υπάρχει ασφάλεια; Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι κοστολογημένο και απολύτως εφικτό, ώστε να μην καταλείπεται αμφιβολία για την πραγματοποίησή του με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ίδιο. Ο Κυριάκος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας και εκείνος που θα συνδέσει το όνομά του με τη σωτηρία της. Όσον αφορά, τώρα, το αν αυτό είναι και το «τυχερό μου», δεν το έχω σκεφτεί έτσι, διότι ο λαός είναι αυτός που αποφασίζει, αλλά γιατί όχι;

Πολλές φορές, και από πολλούς, έχουν ακουστεί αρνητικά σχόλια για την ποιότητα των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου. Συμμερίζεστε αυτές τις κριτικές και, αν ναι, τι θα συμβουλεύατε τους ψηφοφόρους, όταν και πάλι βρεθούν μπροστά στην κάλπη;

Φτάνει η ώρα του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη, του πολίτη που έχει κατανοήσει τη σημασία και την αξία της δημοκρατίας, που έχει πολιτική συνείδηση και κριτική σκέψη.

Είναι πια καιρός να καταλάβουμε ότι ο λαϊκισμός είναι το σαράκι της δημοκρατίας και τα αλόγιστα ψέματα απαξίωση της πολιτικής. Μπροστά στην κάλπη πρέπει να πρυτανεύει πρωτίστως το κοινό συμφέρον και να ακολουθεί το ατομικό. Ο ψηφοφόρος, αφού επιλέξει το κόμμα που τον εκφράζει, πρέπει να επιλέξει και τον ικανό εκπρόσωπό του στη Βουλή με κριτήρια αξιοκρατικά. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, παρίσταται αυτή η ανάγκη επιτακτική, αφού όσα ζούμε απαιτούν εύρος δυνατοτήτων και ικανοτήτων,προκειμένου να τύχουν αποδοτικής διαχείρισης προς όφελος των πολιτών και του τόπου.Με αυτές τις σκέψεις και ως υποψήφια βουλευτής Άρτας, ζητώ την ψήφο του αρτινού λαού με την υπόσχεση ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες του και θα είμαι πάντα μαζί του και δίπλα του.

Συνέντευξη στον Κωνσταντίνο Σιούμπουρα

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa