Κοινωνία

Εύσημα γερμανικής εφημερίδας στην κυβέρνηση για το κλείσιμο του «ελληνικού Αλκατράζ»

Δεν πέρασε απαρατήρητη  από τον γερμανικό Τύπο η εξαγγελία του πρωθυπουργού για κατεδάφιση των φυλακών Κορυδαλλού για λόγους ασφαλείας, τις οποίες και χαρακτηρίζει «ελληνικό Αλκατράζ».

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε ανταπόκριση από την Αθήνα, μετά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων «προφανώς κανείς δεν βλέπει άλλον τρόπο για να αντιμετωπίσει την ανομία στις φυλακές». Μάλιστα γίνεται αναφορά στα συνεχή επεισόδια που υπάρχουν στα σωφρονιστικά καταστήματα. Ενδεικτικά αναφέρει το άρθρο πως στις αρχές της χρονιάς και μέσα σε λίγες μέρες είχαμε δύο νεκρούς, οι οποίοι λέγεται ότι δολοφονήθηκαν από συγκρατούμενους. «Ανακριτές κάνουν λόγο για μαφία του Κορυδαλλού. Δεν έλειψαν και οι εκβιαστές, οι οποίοι, με τη βοήθεια συνεργών, απαιτούσαν από τους συγγενείς πλούσιων κρατουμένων χρήματα έναντι ‘προστασίας’. Παράδειγμα: ο πρώην επικεφαλής της διεύθυνσης εξοπλισμών στο υπουργείο Άμυνας, ο οποίος έχει φυλακιστεί για δωροληψία».

Σύμφωνα με τη εφημερίδα «και οι υπάλληλοι στον Κορυδαλλό ανησυχούν για την ασφάλειά τους. Ειδικοί επισημαίνουν, ότι στην Ελλάδα το σωφρονιστικό σύστημα υποχρηματοδοτείται. Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις στηλιτεύουν εδώ και καιρό την κατάσταση στο παλαιό σωφρονιστικό ίδρυμα, το οποίο χτίστηκε για 640 κρατούμενους, αλλά έχει στεγάσει μέχρι και 2.000».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER