Κορωνοϊός Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Ζέρβας και Τζιτζικώστας ζητούν από τον Χαρδαλιά να μείνει κλειστή η παραλία στη Θεσσαλονίκη

Οι Κώστας Ζέρβας και Απόστολος Τζιτζικώστας ζητούν να παραμείνει κλειστή η παραλία της Θεσσαλονίκης λόγω κορωνοϊού. Πιο συγκεκριμένα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας απέστειλαν το αίτημα για παράταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στο παραλιακό μέτωπο της πόλης προς τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Η Νέα Παραλία παραμένει κλειστή για τους πολίτες από τις 31 Μαρτίου, όταν και τοποθετήθηκαν σιδερένια κιγκλιδώματα από το άγαλμα του Βότση έως το Μέγαρο Μουσικής. Οι όποιες μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο τις καθημερινές, από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Το μήνυμα Ζέρβα

«Ζητήσαμε ήδη με τον περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα την ανανέωση της απαγόρευσης κυκλοφορίας στη Νέα Παραλία και πλέον περιμένουμε την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για το διάστημα της παράτασης», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Πρόσθεσε, δε, πως οι πρώτες δύο εβδομάδες του «λουκέτου» στο παραλιακό μέτωπο της πόλης απέδειξαν την «πειθαρχία των Θεσσαλονικέων» στην προσπάθεια που γίνεται για περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ -όπως ανέφερε- το ίδιο παράδειγμα ακολούθησαν το επόμενο διάστημα και άλλοι δήμοι για χώρους όπου υπήρχε συγχρωτισμός.

«Σε κανέναν δεν είναι ευχάριστο να κλείνει τη Νέα Παραλία, αλλά αυτό είναι το «όπλο» μας απέναντι στον κορωνοϊό. Ήταν μια οδυνηρή απόφαση, όμως χρειάζεται υπομονή και επιμονή και δόξα τω Θεώ πηγαίνουμε καλά και έχουμε μικρό αριθμό κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη», συμπλήρωσε ο δήμαρχος.

Σε σχέση με τις ημέρες του Πάσχα εξέφρασε τον προβληματισμό του για τον τρόπο που θα αντιδράσουν οι πολίτες στη διατήρηση των περιοριστικών μέτρων, λέγοντας πως «αντιλαμβανόμαστε τον κόσμο, γιατί έχει μπει και η Άνοιξη», ωστόσο υπογράμμισε την ανάγκη να παραμείνουν οι δημότες στο σπίτι και να ακολουθούν τις συμβουλές των ειδικών έως ότου περάσει ο κίνδυνος.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER