Πολιτική

Ζουράρις για Σόιμπλε: Είναι πραξικοπηματίας αν…

Κώστας Ζουράρις

«Πραξικοπηματία» χαρακτήρισε τον Γερμανό ΥΠΕΞ Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Ζουράρης, ενώ παράλληλα, ανέφερε ότι αν επιμείνει ο Σόιμπλε, τότε η απόφαση για εκλογές θα είναι σωστή.

«Ο Σόιμπλε είναι απομονωμένος», δήλωσε ο κ. Ζουράρις μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημειώνοντας ότι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια υπάρχει ομοφωνία ευρωπαϊκών θεσμών και παγκόσμιων εμπειρογνωμόνων για τις ελληνικές θέσεις. «Αν πάει να το επιβάλει θα κάνει πραξικόπημα. Πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε ως πραξικοπηματία. Εχει μείνει μόνος του, δεν σέβεται την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών θεσμών, την απόφαση τη δική μας, το δράμα των Ελληνων», πρόσθεσε ο κ. Ζουράρις, συμπληρώνοντας ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ο Πολ Τόμσεν «πλαστογράφησαν στοιχεία».

Σε ερώτημα για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο υφυπουργός Παιδείας απάντησε: «Αν επιμένει και φτάσουμε σε τέτοια σύγκρουση, μία τέτοια απόφαση όλου του πολιτικού κόσμου να πάμε για εκλογές είναι σωστή. Αλλιώς πάμε σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Σόιμπλε. Αν προτείνει αντίποινα εις βάρος των Ελλήνων, τότε θα δούμε πώς θα το αντιμετωπίσει η ευρωπαϊκή κοινότητα. Δεν είναι ”αυτόματο” ότι πάμε σε εκλογές. Θα υπάρξει ανοιχτή σύγκρουση του Σόιμπλε με όλους τους άλλους».

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa