μουσική

Ζωή Τηγανούρια: Η «γενοκτονία» είναι τραγούδι που άρχισε ήδη να γράφει… τη δική του ιστορία!

  • Πείτε μας κα Τηγανούρια πως προέκυψε αυτό το υπέροχο ποντιακό τραγούδι μνήμης η “Γενοκτονία” και ποια η σχέση σας με το Πόντο.

Πριν περίπου ένα χρόνο ήρθε, στα χέρια μου μεταξύ άλλων αυτός ο καταπληκτικός στίχος τον οποίο αμέσως ξεχώρισα… Ο Πασχάλης Μπούρας είναι ένας πατριώτης  από Αλεξανδρούπολη με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί λίγο καιρό πριν μέσω της  εταιρίας μου  Zoe Music  αφού κυκλοφόρησε  από αυτή ένα τραγούδι   (με  video clip του οποίου τα γυρίσματα είχαν γίνει στη Σαμοθράκη τη γενέτειρα μου) στο οποίο είχε γράψει εκείνος τους στίχους…  και ο συνδετικός κρίκος μαζί μου ήταν ασφαλώς τι άλλο η πολυαγαπημένη μου Σαμοθράκη.

Με το που διάβασα λοιπόν τον στίχο κατευθείαν πήγα στο πιάνο και άρχισα να μελοποιώ  … Αυτό συμβαίνει κάποιες φορές όταν κάτι με αγγίξει πολύ…

Έφτιαξα λοιπόν ένα Demo  και στην αναζήτηση για το ποιος θα μπορούσε να το ερμηνεύσει  σκέφτηκα τα αδέλφια Τσαχουρίδη γνωρίζοντας ότι είναι από τον Πόντο, έτσι και έγινε.  Τους το παρουσίασα τους   άρεσε και ξεκίνησα να μπαίνω στη διαδικασία της παραγωγής, της ενορχήστρωσης και μετέπειτα της κυκλοφορίας από την εταιρία μου. Πρέπει να τονίσω ότι στο κομμάτι συμμετέχουν εξαιρετικοί συντελεστές . Στο επιβλητικό άκουσμα συμβάλλει το 60μελές σύνολο χορωδιών με μαέστρο τον Σταύρο Καραμάνη. Αλλά και οι εξαιρετικοί μουσικοί που συμμετέχουν.

Το εξώφυλλο είναι ένας πρωτότυπος πίνακας ζωγραφικής της Γερμανίδας εικαστικού Barbara Daling, με την ευγενική παραχώρηση από την προσωπική συλλογή του συγγραφέα ς κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη.

Νοιώθω ότι Η γενοκτονία  ακούστε εδώ  είναι τραγούδι που άρχισε ήδη να γράφει… τη δική του ιστορία!

Όσο για τη σχέση μου με το Πόντο που με ρωτάτε είναι απλό. Μου αρέσουν πολλά ποντιακά κομμάτια τα οποία έχω στο ρεπερτόριο μου και κάποια από αυτά ξέρω από μικρή και να τα χορεύω όπως το «τικ» για παράδειγμα.

 

  • Πως προέκυψε η συνεργασία σας με τους παραγωγούς του Hollywood … πως νοιώθετε για αυτή τη τόσο σπουδαία αναγνώριση της δουλειάς σας?

Πριν εν περίπου ενάμισι χρόνο ήρθε ένα μειλ στο οποίο μου ζητούσαν να γράψω ένα κομμάτι αντίστοιχο με τη σύνθεση μου  «Last Tanγo by Zoe” ακούστε εδώ το οποίο ανακάλυψαν  στο Υoutube. Μου έστειλαν  τη σκηνή το έγραψα σε συνεργασία με τον άντρα μου Στέλιο Γενεράλη με τον οποίο δουλεύουμε μαζί και τους το έστειλα. Ενθουσιάστηκαν και ήρθε η πρόταση για δεύτερο και τρίτο κομμάτι μέχρι που το περασμένο Μάρτιο μου έκαναν πρόταση να γράψω το film score της ταινία όλη δηλαδή τη  μουσική επένδυση!  Έτσι για 6 μήνες με πολύ μεγάλη προσήλωση και σκληρή δουλειά μαζί με τον Στέλιο  ολοκληρώσαμε τη παραγωγή ετοιμάζοντας 33 κομμάτια-τραγούδια και score- προκειμένου να είμαστε  εμπρόθεσμοι. Aναμένουμε  τώρα με αγωνία μέσα στο 2020 την επίσημη πρεμιέρα της ταινίας στην οποία συμμετέχουν  μεγάλοι αστέρες του σινεμά!

 

  • Μιλήστε μας για τη παράσταση αφιέρωμα στο Στέλιο Καζαντζίδη που μάθαμε ότι ετοιμάζεται και τους συντελεστές αυτής.

Ετοιμάζω ένα αφιέρωμα στο σπουδαίο ερμηνευτή Στέλιο Καζαντζίδη το οποίο αγκάλιασε από τη πρώτη στιγμή  η σύζυγος  του Στέλιου η υπέροχη κυρία Βάσω Τιμάω τους μεγάλους δημιουργούς  που ερμήνευσε η μεγαλύτερη αδιαμφισβήτητα & συνάμα ουράνια φωνή του λαού & του αιώνα στη χώρα μας  ο Στέλιος Καζαντζίδης.  Για πρώτη φορά θα ακουστούν υπέροχα τραγούδια του με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις για ακορντεόν με  έγχορδα, μεγάλη ορχήστρα και μεγάλη χορωδία   παντρεύοντας το λαϊκό τραγούδι με τη κλασική μουσική και το Tango   διότι όπως λέω πάντα “η μουσική είναι μια ενιαία και αδιαίρετη”!  Ο βασικός ειρηνευτής της παράστασης είναι ο Λεωνίδας Βελής ένας σπουδαίος   ερμηνευτής που παραδέχτηκε και είπε τα καλλίτερα λόγια για αυτόν  ο ίδιος ο Στέλιος Καζαντζίδης. Το γνώρισα πρόσφατα και διέκρινα πόσο ωραίος άνθρωπος και άφθαρτος από τη διαφθορά του χώρου είναι μας αυθεντικός καλλιτέχνης είναι. ειλικρινά μου αρέσει πολύ η συνεργασία που ξεκινά μαζί του έχω χημεία και αλληλοκατανόηση… επίσης συμμετέχουν που άλλοι καλλιτέχνες αλλά θα μου επιτρέψετε να μην τα αποκαλύψω όλα …  ήδη ετοιμάζω Πολλές συναυλίες για το καλοκαίρι από τώρα διότι θα γίνει μεγάλη περιοδεία! Όμως πρεμιέρα έχω με πιο μικρό σύνολο μόνο με ένα εκπληκτικό κουαρτέτο εγχόρδων και τον ερμηνευτή Γιάννη Τσαρσιταλίδη στις 31 Γενάρη στο el convento del arte…

 

  • Πόσο εύκολο η δύσκολο είναι να έχεις οικογένεια και ταυτόχρονα να κάνεις καριέρα. Πως είναι δυο καλλιτέχνες ανδρόγυνο στο ίδιο σπίτι και αναφέρομαι στο σύζυγο σας.

Είναι και πανεύκολο και η μεγαλύτερη ευτυχία για μένα. Είναι αδιανόητο να έκανα διαφορετική δουλειά από τον άντρα μου. Έχουμε τόση προσωπική και επαγγελματική χημεία,  τόσο καλή συνεννόηση και βγαίνει πάντα τόσο άρτιο αποτέλεσμα που πραγματικά δε μπορώ να διανοηθώ ότι θα ήμουν μόνη.  Όσο για το παιδί ξέρουν πολύ καλά όλοι όσοι είναι γονείς ότι είναι η μεγαλύτερη χαρά που δίνει δύναμη και λόγο ύπαρξης στους γονείς και νόημα σε όλες τους τις δραστηριότητες,  πόσο μάλλον όταν πρόκειται για καλλιτέχνες γονείς. Οικογένεια σημαίνει ευλογία!!!

 

  • Τέλος μιλήστε μας για την εταιρία σας και τους νέους καλλιτέχνες με τους οποίους συνεργάζεστε έχουν βγει πολλές παραγωγές νέων καλλιτεχνών από την εταιρία σας τη Zoe Music..

Μαζί με τον Στέλιο στηρίζουμε πολύ τα νέα παιδιά με ταλέντο ήθος και αξιοπρέπεια  τους δίνουμε το πρώτο βήμα να μπουν στο χώρο σε συνδυασμό με πολύτιμες συμβουλές που δε δίνει κανείς δυστυχώς εύκολα.  Όποιοι από αυτούς έχουν το ένστικτο να βλέπουν ολόκληρο το δάσος και όχι μόνο το δέντρο, για την βοήθεια που τους προσφέρουμε βγαίνουν παντα κερδισμένοι. Ασφαλώς υπάρχουν και παιδιά που δεν εκτιμούν όλη μας την αγάπη και την αλτρουιστική προσφορά διότι τους κυριεύει από την πρώτη στιγμή και την παραμικρή  πρώτη  προβολή τους,  η αλαζονεία, η υπέρμετρη φιλοδοξία. Χάνουν τα μέτρα και τα σταθμά και αρχίζουν να κάνουν λάθη, σε αυτή τη περίπτωση εύχομαι καλή τύχη και απλά διακριτικά αποχωρώ και σταματώ να ασχολούμαι, διότι ο χρόνος μας πλέον είναι όχι μόνο περιορισμένος αλλά ανύπαρκτος και νοιώθω την ανάγκη να συναναστρέφομαι με όσους αναγνωρίζουν τη προσφορά μας,  εκτιμούν, σέβονται, μα κυρίως δεν ξεπουλιούνται με τη πρώτη ευκαιρία.

Photo Alexoudis Dimitris
styling by Mikael
make-up by Teta Kampantai and DUST + CREAM Alexandroupoli
hairstyle by Anastasia Ganoti

 

ZOE MUSIC Ltd.
Music Productions


Official Website: http://www.zoe-music.net
Email 1     :  info@zoe-music.net
Email 2     :  zoitig@yahoo.gr

Telephone :  +30 2109587551
Mobile      :  +30 6948381283
Links : 
http://el-gr.facebook.com/zoetiganouria.officialpage?sk=wal

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa