Κόσμος

Ημερομηνίες «κλειδί» στην… μεσοβέζικη παράταση που χάρισαν στη Μέι

Στην παράταση του Brexit μέχρι τις 22 Μαΐου 2019, υπό την προϋπόθεση ότι η Συμφωνία Αποχώρησης θα εγκριθεί από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Σε διαφορετική περίπτωση, δίνεται παράταση μέχρι τις 12 Απριλίου, αναμένοντας το Ηνωμένο Βασίλειο να καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Ντόναλντ Τουσκ, η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι αποδέχθηκε την πρόταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα δύο «σενάρια» σε ό,τι αφορά την αναβολή του Brexit.

«Η 12η Απριλίου είναι η ημερομηνία-κλειδί, αφού ως τότε το Ηνωμένο Βασίλειο θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα πάρει μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν έχει αποφασίσει να μην συμμετάσχει ως τότε, τότε η επιλογή της μακράς παράτασης θα καταστεί αυτομάτως αδύνατη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, υπονοώντας μια αποχώρηση άνευ συμφωνίας

Με τη συμφωνία η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε στο Λονδίνο το σχέδιο που δεν μπορούσε να βρει, διασφαλίζει την ομαλή διεξαγωγή των Ευρωπαϊκών εκλογών, δίνει στην Τερέζα Μέι την ευκαιρία να βρει οποιαδήποτε λύση μπορέσει στο Λονδίνο και ταυτόχρονα δείχνει πως μιλάει με μια φωνή στους Βρετανούς

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa