Κόσμος

ΗΠΑ: Ποσότητα «μαμούθ» κοκαΐνης στα χέρια των αρχών

Την δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης στην ιστορία τους βρήκαν και κατάσχεσαν οι ΗΠΑ σε φορτηγό μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Φιλαδέλφειας. Η συνολική ποσότητα ήταν 16,5 τόνοι και η αξία των ναρκωτικών με τους υπολογισμούς ανέρχεται στο 1 δις δολάρια. Η μεγαλύτερη ποσότητα είχε εντοπιστεί το 1989 στο κέντρο του Λος Άντζελες και ζύγιζε 19,5 τόνους.

Ομοσπονδιακοί πράκτορες μαζί με την τοπική και πολιτειακή αστυνομία, επιβιβάστηκαν τη Δευτέρα στο MSC Gayane κι εντόπισαν την κοκαΐνη που ήταν κρυμμένη σε επτά εμπορευματοκιβώτια, καταγράφει αναφορά που υπεβλήθη σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Φιλαδέλφειας.

Οι Αρχές συνέλαβαν και απήγγειλαν κατηγορίες σε δύο μέλη του πληρώματος, τον Ιβάν Ντουράσεβιτς και τον Φονοφαάβ Τιαγκασά. Οι δύο άνδρες ομολόγησαν στους αστυνομικούς ότι βοήθησαν να φορτωθεί η κοκαΐνη στο πλοίο κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. Το πλοίο πέρασε από τη Χιλή, το Περού, την Κολομβία και τον Παναμά τον περασμένο μήνα και είχε τελικό προορισμό την Ευρώπη. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Mediterranean Shipping Company ανέφερε ότι είναι ενήμερη για το συμβάν και ότι έχει συνεργαστεί επανειλημμένα με τις αμερικανικές υπηρεσίες.

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa