Κοινωνία

Ηράκλειο: Σύλληψη 6 αλλοδαπών με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Η αστυνομία συνέλαβε 6 αλλοδαπούς που επιχείρησαν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα μέσω του διεθνούς αεροδρομίου «Νίκος Καζατζάκης» στην Κρήτη. Τα έξι άτομα φέρονται ότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γερμανία, το Βέλγιο και τη Γαλλία.

Αυτός ο τρόπος είναι ο πιο οικονομικά επικερδής για τα κυκλώματα των πλαστογράφων. Στην μαύρη αγορά του κέντρου της Αθήνας μια ελληνική πλαστή ταυτότητα μπορεί να ξεκινήσει από 400 ευρώ και να φτάσει στα 1.000 ευρώ. Για όσους δεν ξέρουν με την ελληνική ταυτότητα μπορούν οι πρόσφυγες να αποκτήσουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλες της χώρες της συνθήκης Σένγκεν.

Στην συνέχεια όλοι οι ενδιαφερόμενοι προωθούνται στα περιφερειακά αεροδρόμια κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν και επιχειρούν το πέρασμα στην Ευρώπη. Να υπενθυμίσουμε πως στην Ελλάδα το φαινόμενο είχε πάρει μεγάλη έκταση πριν ένα χρόνο και οδήγησε στην επιβολή των επιπρόσθετων ελέγχων από τις Γερμανικές αρχές σε όσους έρχονταν από Ελλάδα.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa