Πολιτική

«Ηχηρό» μήνυμα Μητσοτάκη για τη συμφωνία με Αίγυπτο: «Επανέρχεται η νομιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά από την είδηση της υπογραφής της συμφωνία με την Αίγυπτο για την ΑΟΖ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για αυτό το αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

«Η επίσκεψή μου στην ακριτική Χάλκη, στη Δωδεκάνησο, πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα σημαντική ημέρα για τη χώρα μας, τη διεθνή νομιμότητα και τη σταθερότητα στην Ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα, υπογράψαμε με την φίλη Αίγυπτο συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών μας.

Χρειάστηκαν 15 χρόνια διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε μία συμφωνία σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο, με την οποία αναγνωρίζονται όλα τα δικαιώματα των νησιών μας στις Θαλάσσιες Ζώνες τους.

Μία συμφωνία καθ’ όλα νόμιμη, που ικανοποιεί απόλυτα και τις δύο χώρες. Μία συμφωνία που δημιουργεί μία νέα πραγματικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και επαναφέρει τη νομιμότητα στην περιοχή. Νομιμότητα που επιχειρήθηκε να διασαλευθεί από το παράνομο και ανυπόστατο Τουρκολιβυκό μνημόνιο.

Με την Αίγυπτο, όπως και πριν λίγους μήνες με την Ιταλία, αποδείξαμε ότι η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο είναι ο μόνος δρόμος για την ασφάλεια, την ειρήνη, τη σταθερότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Εμείς σε αυτόν τον δρόμο θα πορευτούμε με όλους τους γείτονές μας.

Ελπίζουμε και προσδοκούμε ότι θα πράξουν και εκείνοι το ίδιο».

Διαβάστε επίσης:

Αυτός είναι ο χάρτης της συμφωνίας Ελλάδας και Αιγύπτου – Όλα όσα περιλαμβάνει

«Σκληρό» μήνυμα Δένδια σε Άγκυρα: Στον κάλαθο των αχρήστων η συμφωνία με την Λιβύη

Υπεγράφη η Ιστορική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου για την ΑΟΖ (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa