Κόσμος

Ηχηρό μήνυμα Μπορέλ σε Τουρκία: Σταματήστε τώρα όλες τις ενέργειες στη Μεσόγειο

Ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ με ανακοίνωση καταδίκασε ξεκάθαρα τις τουρκικές ενέργειες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ με την παρουσία του Γιαβούζ.

Ακόμα στην συγκεκριμένη ανακοίνωση καλεί την Τουρκία να τερματίσει αμέσως τις δραστηριότητες της, τονίζοντας ότι με αυτόν τον τρόπο υπονομεύει τις προσπάθειες επανέναρξης του διαλόγου. «Η σημερινή ανακοίνωση από την Τουρκία για νέες δραστηριότητες γεώτρησης από το σκάφος Γιαβούζ σε μια θαλάσσια ζώνη που οριοθετήθηκε από την Κύπρο και την Αίγυπτο πυροδοτεί δυστυχώς περαιτέρω εντάσεις και ανασφάλεια στην Ανατολική Μεσόγειο»,σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Αυτή η δράση έρχεται σε αντίθεση και υπονομεύει τις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και των διαπραγματεύσεων και για την άμεση αποκλιμάκωση, η οποία είναι ο μόνος δρόμος προς τη σταθερότητα και τις μόνιμες λύσεις, όπως επανέλαβαν οι Υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ την περασμένη Παρασκευή», αναφέρει.
Τέλος καταλήγει λέγοντας ότι «Καλώ τις τουρκικές αρχές να τερματίσουν αμέσως αυτές τις δραστηριότητες και να εμπλακούν πλήρως και με καλή τη πίστει σε έναν ευρύ διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER