Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου προς την Τουρκία για το Κυπριακό

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος από Κύπρο όπου βρίσκεται, τονίζοντας πως «ποτέ στο παρελθόν Ελλάδα και Κύπρος δεν ήταν τόσο ενωμένες».

Μάλιστα υπογράμμισε πως «αυτό το εξαιρετικό κλίμα δεν το θυμάται ποτέ στο παρελθόν».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επισκέπτεται τη Κύπρο προσκεκλημένος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου για να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από τον θάνατο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι θέσεις της Κύπρου και της Ελλάδας για το Κυπριακό είναι και θέσεις της ΕΕ και ότι το μέτρο ειλικρίνειας της Τουρκίας περνά από την ΕΕ η οποία δεν μπορεί να αποδεχτεί ούτε στρατεύματα αλλά ούτε και εγγυήσεις. Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ευχαρίστησε προσωπικά τον κ. Αναστασιάδη για το βάρος που σηκώνει στις διαπραγματεύσεις.

Από την πλευρά του ο Κύπριος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την στάση στήριξης του ιδίου αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης για την άψογη συνεργασία, σημειώνοντας πως αυτό που επιδιώκεται είναι η επίτευξη μίας λύσης συμβατής με το ευρωπαϊκό κεκτημένο που να μην μειώνει την κυριαρχία ενός κράτους μέλους, διασφαλίζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα χωρίς την ανάγκη εγγυήσεων και παρουσίας στρατού από οποιαδήποτε τρίτη χώρα.

Κάλεσε επίσης την Τουρκία να σταματήσει την ρητορική των απαράδεκτών θέσεων και να καταθέσει τις θέσεις της στα κεφάλαια που την αφορούν, αυτά, δηλαδή, της ασφάλεια και των εγγυήσεων.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa