Πολιτική

Ηχηρό μήνυμα Παυλόπουλου σε Ερντογάν

«Οι μεγάλοι ηγέτες οφείλουν να μετρούν τα λόγια τους και να σέβονται την ιστορία» απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Ταγίπ Ερντογάν, έπειτα από τις νέες προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου.

«Είμαστε λαός της ειρήνης, αλλά είμαστε και λαός που δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να απεμπολήσει έστω και κατ’ ελάχιστο το έδαφός του, τα σύνορά του, την κυριαρχία του», είπε αρχικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καλαμάτα, σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς του Ερντογάν ότι οι Ελληνες έκαψαν τη Σμύρνη.

Την ίδια ώρα αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία να σέβεται το διεθνές δίκαιο και στον τομέα οριοθέτησης της ΑΟΖ, έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζοντας ότι η Άγκυρα κινείται πολλές φορές με άκρως αυθαίρετο και προκλητικό τρόπο.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αιγυπτιακή εφημερίδα «Al-Ahram», ο κ. Παυλόπουλος επεσήμανε πως δεν μπορεί να ισχυρίζεται η Τουρκία ότι δεν δεσμεύεται από το Δίκαιο της Θάλασσας, διότι, δήθεν, δεν έχει προσχωρήσει στην Συνθήκη του Montego Bay, καθώς «το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης έχει νομολογήσει, σε πολλές περιπτώσεις, ότι το Δίκαιο της Θάλασσας κατά την Συνθήκη του Montego Bay, επειδή έχει γίνει αποδεκτό, μέσω προσχωρήσεως, από μέγιστο αριθμό κρατών, παράγει πλέον «γενικώς παραδεδεγμένους κανόνες του διεθνούς δικαίου». Ήτοι κανόνες που δεσμεύουν τους πάντες, ακόμη και κράτη, τα οποία δεν έχουν προσχωρήσει στην Συνθήκη αυτή».

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa