Πολιτική

«Ηχηρό» μήνυμα Τσιάρα: Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωνσταντίνος Τσιάρας σε πρόσφατες δηλώσεις του αναφέρθηκε στο πάρτι του κ. Βερβεσού και στην παρουσία των πολιτικών αρχηγών στην επέτειο του Πολυτεχνείου λέγοντας χαρακτηριστικά ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιάρας είπε τα εξής:

«Αυτό που πρέπει να αντιληφθούμε όλοι είναι το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και λειτουργεί ανεξάρτητα. Η Δικαιοσύνη δεν είναι, δεν πρέπει να είναι επ’ ουδενί κατευθυνόμενη από τη όποια κυβέρνηση από την όποια πολιτική εξουσία. Δυστυχώς τέτοιου είδους φαινόμενα τα οποία είχαμε δει σε ένα προηγούμενο χρόνο και μάλιστα σχετικά πρόσφατα αντιλαμβάνεστε ότι λειτουργήσανε προσβλητικά και απέναντι στη λειτουργία της Δικαιοσύνης αλλά και απέναντι τη λειτουργία της Δημοκρατίας . Προφανώς κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου και βεβαίως όλα όσα γίνονται νομίζω ότι γίνονται μέσα από μια λογική αληθινής, ουσιαστικής και πραγματικής λειτουργίας της Δικαιοσύνης.

Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι κανείς δεν είναι ούτε υπεράνω του νόμου, ότι η Δικαιοσύνη είναι και λειτουργεί ανεξάρτητα και ότι βεβαίως αν και εφόσον υπάρχουν άτομα τα οποία είτε λειτουργούν εκτός της Δικαιοσύνης, εννοώ αντίθετα με τους νόμους του κράτους, είτε από την άλλη πλευρά δημιουργούν γενικότερα ερωτηματικά στην ελληνική κοινωνία μέσα από μια «έκνομη» συμπεριφορά, αντιλαμβάνεστε ότι θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με ένα πολύ συγκεκριμένο τρόπο από την ίδια την ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αν πρέπει να κάνουμε μαζί όλοι ως κοινωνία τα απαραίτητα βήματα ούτως ώστε οι πολίτες να αισθάνονται ασφαλείς, το πολιτικό σύστημα να λειτουργεί μέσα από μια θεσμική κατά κάποιο τρόπο προσέγγιση και βεβαίως να μπορέσουμε με αυτό τον τρόπο να εξελίξουμε και να θεραπεύσουμε όλες τις παθογένειες που έρχονται από το παρελθόν θα πρέπει κάποια στιγμή να δεχτούμε και για τον εαυτό μας ότι κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, ότι η Δικαιοσύνη απλά και μόνο κάνει τη δουλειά της, ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως πολιτική σκοπιμότητα και βεβαίως όλα αυτά αποδεικνύονται μέσα από την κρίση των ελλήνων δικαστών»

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa