Κοινωνία Παρασκηνιακά

Η αδιαφορία Καλλιακμάνη, η δυσαρέσκεια συναδέλφων του και το επεισόδιο στο Αρχηγείο!

Δύο επιστολές «κόλαφο» έλαβε το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του policepress για το φραστικό επεισόδιο στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ, ανάμεσα  στον πρόεδρο της ΠΟΑΣΥ Γρηγόρη Γερακαράκο και τον πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιανατολικής Αττικής Γιώργου Καλλιακμάνη.

Παραθέτουμε την πρώτη επιστολή: 

Δυο λόγια από έναν παρόντα στην «επίμαχη» σύσκεψη σχετικά με τα ελικόπτερα…

Ο κύριος Καλλιακμάνης, καίτοι του είχαμε γνωρίσει τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζαμε ως προσωπικό της υπηρεσίας εναέριων μέσων, ουδέποτε ασχολήθηκε. Η ΠΟΑΣΥ στην οποία εδώ και μήνες έχουμε απευθυνθεί, με τις στοχευμένες ενέργειες του Προεδρείου της & με μπροστάρη τον Πρόεδρό της, Γρηγόρη Γερακαράκο, αποδείχτηκε τελικά η μοναδική λύση για να φτάσει το πρόβλημα στη φυσική κ πολιτική ηγεσία και βέβαια να αρχίσει η προσπάθεια επίλυσής του. Η χθεσινή συνάντηση αποτελεί απαρχή θετικών εξελίξεων. Ήταν μια συνάντηση που εξαρχής ανέλαβε και έφερε εις πέρας η ΠΟΑΣΥ με τον Πρόεδρό της.

Οι συνάδελφοι που βιώνουμε εδώ και καιρό το πρόβλημα, θέλουμε λύσεις ουσίας και γι’ αυτό απευθυνθήκαμε σε συνδικαλιστές που δεν ασχολούνται με την προσωπική τους προβολή, δεν ζητούν ανταλλάγματα, δεν εκβιάζουν και δεν εκβιάζονται, αλλά όπως αποδείχτηκε από την σύσκεψη στο αρχηγείο, παραμένουν προσηλωμένοι στην επίλυση των προβλημάτων μας.

Πηγές του policepress ανέφεραν πως υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ των δυο ανδρών με τον κ. Καλλιακμανη να αποχωρεί από την σύσκεψη στο αρχηγείο.

Η δεύτερη επιστολή

Προς αποκατάσταση της πλήρους αληθειας σχετικά με την σύσκεψη που έγινε στο ΥΠ. ΠΡΟ. ΠΟ στην αίθουσα Π. Μπακογιαννης σχετικά με προβληματα που απασχολούν την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων, θα ήθελα να διευκρινησω οτι η Ένωση Νοτιοανατολικης Ατττικης είχε πλήρη γνώση των προβλήματων αυτών εδώ και μήνες και μέσα από γνωστες σελίδες του διαδικτύου που ασχολούνται με αστυνομικά θέματα αλλά κυρίως επειδη είχε ζητηθεί η βοήθειά της επανηλειμενως όταν έγιναν παράνομες διώξεις προσωπικού, οταν επιβλήθηκαν υπερογκα πρόστιμα και όταν δεν ακολουθούνταν από τη διοίκηση οι κανονισμοί του σώματος. Ομως επέδειξαν αδιαφορία, και παρεπεμψαν τους αστυνομικούς που ζήτησαν τη στήριξη της σε άτομα τα οποία ουδέποτε απάντησαν στα τηλεφωνηματα τους, και τους άφησαν αβοηθητους.

Οπως απέδειξαν οι πράξεις και τα γεγονότα, η ενημέρωση της ΠΟΑΣΥ και του κυρίου Γέρακαράκου προσωπικα για να αναλάβουν δράση και να αναδείξουν το μείζον πρόβλημα που υπάρχει στην υπηρεσία ήταν μονοδρομος. Αμεσα η ομοσπονδία, τα μέλη της και ο πρόεδρός της κυριως, στάθηκαν αρωγοί στα προβλήματα των αστυνομικών της ΥΕΜΣΑ, έδωσαν λύσεις και έδειξαν πως πραγματικά η συνδικαλιστικη δράση της ΠΟΑΣΥ έχει επίκεντρο τον αστυνομικό – εργαζόμενο. Αποκορύφωμα αυτής της βοήθειας και της συνδικαλιστικης αρωγής ήταν η εν λογω σύσκεψη σε ανωτατο υπηρεσιακό επίπεδο.
Η ένωση ομως Νοτιοανατολικης Αττικής δεν παρελειψενα να έρθει στη σύσκεψη αφού κλήθηκε από αστυνομικο μέλος της. Άρα πως ήθελε ο κ Καλιακμανης να παρευρεθεί, δηλώνοντας πως δεν γνωρίζει για το αντικείμενο της σύσκεψης? Υποτιμά με αυτόν τον τρόπο την νοημοσύνη μας…

ΥΓ 1: Από τα 20 περίπου παρευρισκομενα άτομα, μόνο ένας δήλωσε οτι επιθυμούσε την παραμονή του Κ. Καλλιακμανη

ΥΓ 2: Ο Κ. Κατσιαμακας είχε προσκληθεί και είχε ενημερώσει οτι θα παρευρεθεί στη σύσκεψη.
Εμείς κύριοι θέλουμε αλληλεγγύη και πράξεις στο να επιλυθούν τα προβλήματα μας όταν το ζηταμε. Με το να παίζετε παιχνίδια σε βάρος αυτών που υποφέρουν, μόνο συναδελφικοτητα δεν δείχνει.

Τα ερωτήματα πολλά για τη στάση του Γιώργου Καλλιακμάνη 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Νοτιανατολικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, όπως καταδεικνύουν και οι παραπάνω επιστολές αντί να ασχολείται με τα προβλήματα της αστυνομίας γυρνάει από γραφείο σε γραφείο και από κανάλι σε κανάλι και φαίνεται ότι αδιαφορεί.

Υ.Γ 3: Ο ρόλος των συνδικαλιστών της αστυνομίας δεν πρέπει να είναι η προβολή των προβλημάτων των συναδέλφων τους και όχι οι δημόσιες σχέσεις και η αυτοπροβολή;

ΥΓ4: Ρωτάμε την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ…τι είδους συνδικαλιστές θέλετε να έχει η ΕΛ.ΑΣ;

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa