Πολιτική

Η αιχμηρή απάντηση της Μπακογιάννη στον Πολάκη περί «δικιάς μας» και «δικιά σας» δημοκρατίας

Την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στη Βουλή σχολίασαν ο Νίκος Δένδιας και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι: «Έκανε μία φιλότιμη προσπάθεια να ανακαλέσει την προσβολή κατά του κ. Κυμπουρόπουλου. Θα ήταν προτιμότερο ευθύτερο και αντρίκειο να διατυπώσει μια ευθεία και καθαρή συγνώμη προς τους ανθρώπους αυτούς που προσέβαλε.

Δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι σ’ αυτό το σημείο. Δεν μπόρεσε να να αποφύγει και τις αναφορές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εύχομαι ειλικρινά από δω και πέρα να επανέλθει αυτός πρώτα και ο πρωθυπουργός της χώρας που τον καλύπτει αλλά και η κυβέρνηση στο σύνολο της στην θεσμική ευπρέπεια και σοβαρότητα απέναντι σε μια κοινωνία που τραυματισμένη τρία χρόνια από τέτοιες συμπεριφορές και εννιά χρόνια από μια πρωτόγνωρη κρίση δεν αντέχει τον εξωθεσμικό λόγο δεν αντέχει τα ψήγματα διχόνοιας, δεν αντέχει το διχαστικό λόγο».

Πιο σκληρή ήταν η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη που χαρακτήρισε ως «φασιστοειδής λογική» την αναφορά του Παύλου Πολάκη για «δικιά μας» και «δικιά σας» δημοκρατία.

«Απογοητεύτηκα ακούγοντας τον κ. Πολάκη, είχα κάποιες διαφορετικές ελπίδες πίστευα ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο κ. υπουργός θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα απευθυνθεί σε αυτή τη Βουλή με ένα διαφορετικό τρόπο και θα είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη.

Δεν το έκανε και θέλω να σταθώ στην αξία και η διαφορά που έχουμε με τον κ. Πολάκη. Η δικιά σας και η δικιά μας δημοκρατία είναι φασιστοειδής λογική, η δημοκρατία είναι μία και σε αυτή τη δημοκρατία έχουμε θέση όλοι. Αυτό σημαίνει φασισμός κύριοι συνάδελφοι και έχει λεγθεί χωρίς ντροπή».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa