Κορωνοϊός Υγεία

Η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στη χλωρίνη – Τι επίδραση έχει στον ιό

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ο Σωτήρης Τσιόδρας ερωτήθηκε από δημοσιογράφο αν η υπερβολική χρήση χλωρίου μπορεί να κάνει τον ιό πιο ανθεκτικό.

«Δεν έχουμε κάποια δεδομένα ότι γίνεται πιο ανθεκτικός με τον καθαρισμό», ανέφερε ο Σωτήρης Τσιόδρας και συμπλήρωσε στη συνέχεια πως «ο ιός δε νομίζω ότι θα γίνει πιο ανθεκτικός, ίσα-ίσα αυτά τα μέσα τον σκοτώνουν».

Να προσέχουμε με τα διαλύματα χλωρίνης

Ωστόσο, ο Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε πως η χρήση διαλυμάτων χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει άλλα προβλήματα στην υγεία. «Οπωσδήποτε πρέπει να υπάρχει προσοχή όταν χειριζόμαστε διαλύματα χλωρίνης. Κάποιοι άνθρωποι έχουν ευαισθησία, κάποιοι μπορεί να κάνουν μια αλλεργική κατάσταση, σε κάποιους μπορεί να προκαλέσει δύσπνοια», σημείωσε ο λοιμωξιολόγος.

Οι οδηγίες που έδωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας για να αποφευχθούν τέτοια περιστατικά είναι «να είναι καλά αεριζόμενος ο χώρος, να χρησιμοποιούνται οι οδηγίες και η διάλυση που έχει δοθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας στις αναλυτικές οδηγίες».

Με μέτρο και το αντισηπτικό για τον κορωνοϊό

Τέλος, κλείνοντας το θέμα, ο λοιμωξιολόγος έδωσε συμβουλές και για τη χρήση αντισηπτικών. «Και φυσικά, η χρήση των αντισηπτικών η οποία μπορεί να εναλλάσσεται με τη χρήση του καθαρισμού των χεριών με σαπούνι και νερό, μπορεί να δημιουργήσει κάποιον ερεθισμό στο δέρμα ήπιο, αλλά όχι σοβαρά προβλήματα υγείας» είπε, εφιστώντας την προσοχή για την υπερβολική χρήση τους.

Διαβάστε επίσης

Φοράμε μάσκα ή όχι; Τι απάντησε ο Σωτήρης Τσιόδρας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa