Περιφέρειες - Δήμοι Πολιτική

Η απάντηση Μπακογιάννη για το «καπάκι» στο εμβόλιο και η δημόσια συγγνώμη της Ακρίτα

Aντικείμενο συζήτησης στα social media έγινε η φωτογραφία του Κώστα Μπακογιάννη που κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό όταν η Έλενα Ακρίτα σχολίασε ότι ο εμβολιασμός του δημάρχου Αθηναίων είναι fake.

Συγκεκριμένα η Έλενα Ακρίτα είχε γράψει σε ανάρτησή της στο Facebook για τον εμβολιασμό του Μπακογιάννη: «Μην τηλεφωνείτε άλλο έχουμε νικητή. Ο Μπακογιάννης εμβολιάζεται με καπάκι στη σύριγγα από νοσοκόμα χωρίς γάντια και ο Ιονέσκο αυτοκτονεί στη θέα του».

Η εν λόγω ανάρτηση κατέβηκε στη συνέχεια μετά τα σχόλια γιατρών που σημείωναν πως η σύριγγα δεν έχει καπάκι, αλλά αυτό που φαίνεται είναι εξάρτημα, καθώς και ότι η νοσοκόμα δεν είναι απαραίτητο να φοράει γάντια.

Η απάντηση Μπακογιάννη
Απάνηση στα σχόλια έδωσε και ο ίδιος ο κ. Μπακογιάννης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ. «Υπήρξαν κάποια σχόλια, όπως για παράδειγμα της κυρίας Ακρίτα, στο οποίο όμως δεν έχουμε λόγο να δώσουμε πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Αλλωστε οι σχέσεις μου με την κυρία Ακρίτα είναι σχέσεις αμοιβαίας αγάπης, αμοιβαίας εκτίμησης, αμοιβαίου σεβασμού και η κριτική που προέρχεται από την κυρία Ακρίτα είναι μάλλον προβλεπόμενη έως και αδιάφορη πλέον» ανέφερε.

«Αυτό που έχει σημασία είναι ότι θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε μια μάχη, που υπερβαίνει κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, για τον εμβολιασμό. Όχι μόνο να μην υπονομεύουμε τον εμβολιασμό, όπως έγινε, αλλά να εξηγήσουμε, χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να χαρακτηρίζουμε και χωρίς να γινόμαστε είρωνες, ότι είναι ένα δώρο της επιστήμης» συμπλήρωσε.

«Μιλάμε για ένα επιστημονικό επίτευγμα αντίστοιχο με του Apollo 11, όταν πατήσαμε στο φεγγάρι το 1969» και συνέχισε «Αυτό το δώρο της επιστήμης δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε της ΝΔ, ούτε του Τσίπρα ή του ΣΥΡΙΖΑ, είναι όλων μας. Και επειδή υπάρχει ένα κίνημα, το βλέπετε και στο διαδίκτυο, με αρνητές του εμβολιασμού, τώρα είναι η ώρα να κάνουμε μια συγκροτημένη, ψύχραιμη, νηφάλια προσπάθεια να πείσουμε για τη σημασία που έχει ο εμβολιασμός για όλους μας. Χωρίς να κουνάμε το δάχτυλο, χωρίς να προσβάλλουμε».

Συγγνώμη από την Ακρίτα
Μετά τα σχόλια των γιατρών και το κατέβασμα της ανάρτησης, η Έλενα Ακρίτα ζήτησε συγγνώμη με νέα ανάρτηση στο facebook.

«Δεν πόνεσε η ένεση, με εμβολίασαν με το καπάκι #not. Κύριε Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis σάς οφείλω μια ειλικρινή συγγνώμη» ανέφερε στην ανάρτησή της η κ. Ακρίτα.

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER