Κοινωνία

Η απάντηση στην «ανακατάληψη των Εξαρχείων» – Περιπολίες περιφρούρησης των καταλήψεων (ΦΩΤΟ)

Την ηγεμονική τους παρουσία στα Εξάρχεια επιχειρούν να δείξουν ότι έχουν οι αναρχικές ομάδες εν όψει της εφαρμογής της νέας πολιτικής που σχεδιάζει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για «ανακατάληψη» της περιοχής.

Όπως αναφέρεται σε ανάρτηση ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου, η οποία συνοδεύεται με φωτογραφίες, πριν από λίγα 24ωρα προχώρησαν σε μια «περιπολία υπεράσπισης» των καταλήψεων.

«Είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε τις καταλήψεις, τις γειτονιές μας, τη μνήμη του αγώνα. Θα πολεμήσουμε. Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινότητας, της αλληλεγγύης θα νικήσει», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει σχέδιο για την «ανακατάληψη» των Εξαρχείων στόχος είναι η επιστροφή της κανονικότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας από τους κατοίκους της περιοχής.

Τα μέτρα που σχεδιάζει η ΓΑΔΑ περιλαμβάνουν αύξηση των περιπολιών, τόσο από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ όσο και από πεζούς αστυνομικούς, ενώ παράλληλα θα συγκροτηθούν ομάδες άμεσης επέμβασης.

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa