Πολιτική

Η απάντηση του Γλέζου για το επεισόδιο στο Δίστομο

Τελειωμό δεν έχουν οι λογομαχίες για το συμβάν που έγινε κατά την τελετή στη μνήμη των θυμάτων του Διστόμου και ειδικότερα με τη στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου προς τον Γερμανό πρέσβη και την παρέμβαση του Μανώλη Γλέζου.

Αυτή τη φορά ήταν η σειρά του Μ.Γλέζου να απαντήσει μέσω της ιστοσελίδας της Κίνησης Ενεργών Πολιτών. Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατηγορείται ότι όλα όσα έκανε «είχαν κίνητρο αυτοπροβολής» προσθέτοντας ότι «η πικρία της οφείλεται στην απομόνωση που ένιωσε το Σάββατο στο Δίστομο μετά τα γεγονότα που προκάλεσε».

Στο ίδιο κείμενο άλλωστε γίνεται λόγος για απόψεις a la carte, καθώς υπενθυμίζεται ότι η κα Κωνσταντοπούλου ως πρόεδρος της Βουλής στις 22 Φεβρουαρίου του 2015 είχε παρευρεθεί στις εκδηλώσεις Μνήμης της Μεγαλόπολης και τότε είχε δεχθεί τόσο την κατάθεση στεφάνου από το επίσημο γερμανικό κράτος όσο και την ομιλία από μικροφώνου του εκπροσώπου της Γερμανικής πρεσβείας.

Ταυτόχρονα η Κίνηση Ενεργών Πολιτών θυμίζει ότι:

– στις 10 Ιουνίου 2015 πάλι ως πρόεδρος της Βουλής είχε παρευρεθεί στην εκδήλωση για το Δίστομο μαζί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, που στην ομιλία του εξήρε την παρουσίας του επίσημου Γερμανικού κράτους.

– τον Ιούνιο του του 2016, στις εκδηλώσεις μνήμης, πάλι στο Δίστομο, υπήρχε πάλι επίσημη Γερμανική παρουσία, η Ζωή Κωσταντοπούλου δεν ήταν πρόεδρος της βουλής, πορεύτηκε μαζί με την ομάδα AK DISTOMΟ από την Γερμανία, μαζί με την Ραχήλ Μακρή και τον Γιάννη Σταθά και παρευρέθηκε στις εκδηλώσεις. Εκείνη την ημέρα αποδοκίμασε το Νίκο Βούτση κατά την διάρκεια της κατάθεσης στεφάνων, δεν την ενόχλησε, όμως, η παρουσία και οι πράξεις του Γερμανού πρέσβη.

Ειδικά δε για την ανάρτηση του στελέχους της Πλεύσης Ελευθερίας με την οποία κατηγορείται ο Γλέζος ότι «έβαλε με τα χέρια του στο μνημείο τη σημαία του κατακτητή» και την οποία προσυπέγραψε η κυρία Κωνσταντοπούλου η Κίνηση Ενεργών Πολιτών σημειώνει ότι αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο ολίσθημα για την πρώην πρόεδρο της Βουλής.

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa