Περιβάλλον

Η απίστευτη ιστορία μιας ρωσικής λίμνης που πήγε… διακοπές σε γειτονική χώρα (ΦΩΤΟ)

Στη ρωσική περιοχή του Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας υπάρχει, σωστότερα υπήρχε, μια λίμνη που ονομάζεται Σλάντκογιε, που σημαίνει Γλυκιά, η οποία, όπως φαίνεται, ότι χρειαζόταν διακοπές και «έφυγε» στο γειτονικο Καζακστάν. Ωστόσο, οι όχθες της λίμνης αυτές καθορίζουν τη μεθόριο μεταξύ Ρωσίας και Καζακστάν, αλλά τώρα έχει μετακομίσει.
Με δεδομένη την κατάσταση αυτή, και προς αποφυγή οποιασδήποτε σύγχυσης, οι ρωσικές αρχές εξήγησαν ότι τα σύνορα δεν έχουν αλλάξει θέση και το γεγονός ότι η λίμνη αποφάσισε να πάει… διακοπές οφείλεται στις καιρικές συνθήκες.
Όπως ανέφερε η υπηρεσία τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) επισήμανε ότι η λίμνη έχει «στεγνώσει» και όλα τα νερά της έχουν μετακομίσει στο έδαφος του Καζακστάν.
«Οι κάτοικοι γνωρίζουν ότι τα σύνορα βρίσκονται κάπου στη μέση της λίμνης αλλά συνεχίζουν να πηγαίνουν προς το έδαφος του Καζακστάν για να ψαρέψουν. Ωστόσο, τα σύνορα παραμένουν τα ίδια κι ας έχει στεγνώσει η λίμνη, και για το λόγο αυτό οι κάτοικοι δεν θα πρέπει να πηγαίνουν προς τις όχθες της», τόνισε η FSB. Από την Υπηρεσία επιβεβαιώθηκε ότι η μεθόριος μεταξύ των δύο χωρών παραμένει η ίδια και είναι παράνομο να την διασχίζουν οι κάτοικοι.

 

Στο ίδιο πνεύμα, ο υπουργός Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σεργκέι Ντονσκόϊ έγραψε σε μια ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι πρόκειται «για φυσικό φαινόμενο» και η στάθμη του νερού ακολουθεί μια «κυκλική διαδικασία». Ο Ντονσκόϊ έγραψε ότι «η λίμνη θα επιστρέψει στις αρχές του φθινοπώρου με την έναρξη των βροχοπτώσεων».

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa