Πολιτική

Η αποκάλυψη Πέτσα για τις μετακινήσεις από 18 Μαΐου

Το σοβαρό ενδεχόμενο άρσης των περιοριστικών μέτρων μετακίνησης στα μεγάλα νησιά που διαθέτουν τις κατάλληλες υποδομές, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας υποστήριξε ότι έχουν γίνει συζητήσεις και τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξουν ανακοινώσεις σχετικά με ελεύθερες μετακινήσεις σε Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδο ξεκαθαρίζοντας, βέβαια, ότι «περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών». Έτσι πιθανώς στις 18 Μαΐου που σηματοδοτεί την έναρξη των μετακινήσεων προς την ηπειρωτική Ελλάδα, μπορεί να προστεθεί και έναρξη μετακινήσεων στα τρία μεγάλα νησιά.

«Είναι μέσα στις σκέψεις μας. Είναι διαφορετικό ένα μεγάλο νησί, που δεν έχει κρούσματα, με ένα μικρό. Είναι κάτι που εξετάζουμε και περιμένουμε την εισήγηση των ειδικών. Στις 18 Μαΐου θα αρθεί η απελευθέρωση για την ηπειρωτική Ελλάδα και εκεί μέσα μπορεί να προστεθούν και τα μεγάλα νησιά», είπε χαρακτηριστικά.

Μέσα στις επόμενες μέρες, επίσης, θα δοθεί στη δημοσιότητα η διάταξη του υπουργείου Εσωτερικών για την αύξηση των τετραγωνικών στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων χωρίς αύξηση των τελών και την διευθέτηση για τους εσωτερικούς χώρους. Είπε πως έχει τεθεί σχέδιο για πεζοδρόμηση, αλλά οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Σχετικά με τον συνωστισμό στη ΔΕΗ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε πως «είχαν γίνει πολλάκις ανακοινώσεις ότι δεν κόβεται το ρεύμα. Είχαν δοθεί οδηγίες ότι με τον 11770 μπορούν να γίνουν όλες οι συναλλαγές. Οι άνθρωποι που πήγαν στις ουρές πληροφορήθηκαν από τους υπαλλήλους ότι μπορούν να πάνε στο κοντινότερο κατάστημα για να εξυπηρετηθούν χωρίς αναμονή, όμως δεν ήθελαν».

«Πρέπει να γίνει συνήθεια. Έχουν αλλάξει οι καιροί», τόνισε, ενώ για την κοσμοσυρροή στις παραλίες, ο κ. Πέτσας είπε πως το σχέδιο αξιολογείται και επαναπροσδιορίζεται καθημερινά.

«Αν η επιτροπή κρίνει ότι κάποια μέρη του σχεδίου μπορούν να επισπευτούν η κυβέρνηση θα τα εξετάσει. Αν τα στοιχεία, μέσα στη βδομάδα, ευνοούν θα εξεταστεί σοβαρά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης και οι οργανωμένες παραλίες νωρίτερα», είπε ακόμη.

Τέλος, ο κ. Πέτσας επανέλαβε πως θα υπάρξει διευκόλυνση ρευστότητας και στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων. «Η εικόνα που έχουμε επιδείξει στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι πολύ θετική και για την οικονομία.», επεσήμανε.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa