Παρασκηνιακά

Η αποκάλυψη της Κομισιόν για εξοπλιστικά Άκη και Γιάννο!

Η Κομισιόν σε επίκαιρη ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή, παραδέχτηκε μέσω της επιτρόπου Τύσσεν ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε υπολογίσει λάθος το ΑΕΠ της Ελλάδας το 2009, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αυτομάτως δεν είχε υπολογιστεί σωστά και το έλλειμμα της. Στην συνέχεια αναφέρει ότι το έλλειμμα επηρεάστηκε σε τεράστιο βαθμό από  την έγκριση μιας διορθωμένης καταγραφής σχετικά με τις παραδώσεις στρατιωτικών εξοπλισμών. Με λίγα λόγια, η Κομισιόν παραδέχεται ότι το έλλειμμα που παρουσιάστηκε από την  Ελλάδα το 2009 είχε «μαγειρευτεί».

Οι εν λόγω εξοπλισμοί, οι οποίοι εκτόξευσαν και το έλλειμμα είχαν υπογράφει επί κυβέρνησης Σημίτη και είχαν υπολογιστεί με την μέθοδο της παραλαβής στο έλλειμμα του 2009.

Σύμφωνα τώρα και με τις πρόσφατες δικαστικές εξελίξεις για τα «μαύρα» ποσά που φέρονται να έχουν καταβληθεί στους υπουργούς Εθνικής Άμυνας της εποχής (Τσοχατζόπουλο-Παπαντωνίου), δεν θα ήταν παράλογο κάποιος να ισχυριστεί ότι ο ελληνικός λαός πλήρωσε κατά πολύ περισσότερο το κόστος των όπλων. Αυτό γιατί το κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί εκδίδοντας ομόλογα για να πληρωθούν οι εταιρίες όπλων, πράγμα το οποίο στην συνέχεια εκσφενδόνισε στα ύψη το γενικότερο έλλειμμα του Ελληνικού δημοσίου και οδήγησε στην χρεωκοπία της χώρας.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι το 2009 το έλλειμμα της χώρας άλλαζε συνεχώς, όπου από το 13,6% εκτινάχθηκε στο 15,8% για να καταλήξει στο τέλος στο 15,1%.

Πηγή: Εστία, fonaklas.blogspot.com

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa