Παρασκηνιακά

Η… απόδραση του Τσίπρα μέσα από την πρόταση μομφής στον Σταϊκούρα

Διέξοδο από την αντιπολιτευτική αμηχανία και τις εσωκομματικές αντιπαραθέσεις φαίνεται πως αναζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση μομφής που κατέθεσε αιφνιδιαστικά το απόγευμα της Πέμπτης κατά του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, με αφορμή τον νέο πτωχευτικό κώδικα.

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε διαπιστώσει εδώ και ημέρες ότι η αντιπολιτευτική τακτική του κόμματός του είχε φτάσει στα όριά της, ενώ τα εσωτερικά προβλήματα παρέμεναν, με τα «συντροφικά μαχαιρώματα» να δίνουν τον τόνο και να καθορίζουν τη δημόσια εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, απογοητεύοντας ακόμα και τον πυρήνα της εκλογικής του βάσης.

Το γεγονός ότι τα τελευταία γκάλοπ έδειχναν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πέφτει κάτω και από το ψυχολογικό όριο του 20%, φανέρωνε την αδυναμία να εκμεταλλευτεί οποιαδήποτε φθορά της ΝΔ.

Αδυνατώντας να αντιπαρατεθεί σε θέματα όπως τα ελληνοτουρκικά ή ο κορωνοϊός, το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα έκρινε πως ο νέος πτωχευτικός κώδικας είναι το πλέον πρόσφορο πεδίο για την εκδήλωση μίας αντιπολιτευτικής πρωτοβουλίας, ικανής να καθορίσει για λίγο έστω, την πολιτική ατζέντα.

Η πρόταση μομφής αποφασίστηκε να γίνει στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, καθώς η κυβέρνηση την συγκεκριμένη στιγμή αντιμετωπίζει και τις τουρκικές προκλήσεις.

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

   

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa