Πολιτική

Η δήλωση «βόμβα» του Πάνου Καμμένου για τα F-16 (ΦΩΤΟ)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από το βήμα της Βουλής αναφέρθηκε στο ζήτημα των ημερών σχετικά με τα F-16.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε επί του θέματος: «Δεν υπάρχει συμφωνία για τα F-16, υπάρχει ένα «Letter of Request» .

Αναμένουμε την απάντηση των Αμερικανών. Για να πάρουν την έγκριση από το Κογκρέσο είπαν ότι για την αναβάθμιση 123 ελληνικών F-16, δηλαδή και της έκδοσης Block 30, Block 50, Block 52 plus θα χρειαστούν 2,4 δισ. δολάρια».

Σε συνέχεια των όσων ανέφερε πρόσθεσε: «αναμένουμε την LOA, δηλαδή την απάντηση των Αμερικανών.

Είχαμε πει ευρώ, δολάρια είπα εγώ, σας λέω ότι πιστεύω ότι δεν θα ξεπεράσει τα 1,1 δισ. δολάρια, πιστεύω τελικά ότι θα είναι και κάτω από 800-700 εκατ.».

Όσον αφορά την αποπληρωμή των F-16 υποστήριξε ότι δεν μπορούμε να δίνουμε πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για την αναβάθμισή τους ενώ η αποπληρωμή του έργου θα διαρκέσει μια δεκαετία.Δεν είναι ωστόσο δεδομένο ποια θα είναι η αμερικανική εταιρεία που θα κάνει τον εκσυγχρονισμό των F-16.

Για τα αντισταθμιστικά οφέλη υπογράμμισε: «Δεν υπάρχουν αντισταθμιστικά όπως γίνονταν στο παρελθόν, ζητάμε το μεγαλύτερο έργο να γίνει στην ΕΑΒ, τα υλικά να παρθούν από ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες.Αν δηλαδή κρίνουμε ότι τα Sikorsky (σσ αναφέρεται σε ελικόπτερα του Πολεμικού Ναυτικού) μπορούμε να τα φτιάξουμε με μικρότερες τιμές μπορεί να μην κάνουμε ούτε ένα αντισταθμιστικό για τα F-16» και κατέληξε απευθυνόμενος στους βουλευτές.Όταν έρθει το LOA θα ξανασυνεδριάσουμε και εσείς θα έχετε γνώση και θα συναποφασίσουμε με βάση την εισήγηση των γενικών επιτελείων.

Δεν θα σας πω τώρα τι θα πάρουμε, θα κάνουμε μια κλειστή συνεδρίαση της επιτροπής και θα σας ενημερώσω.Έχουμε εμπιστοσύνη στα επιτελεία, δεν διαπραγματεύεται ο υπουργός».

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa