Άρθρα Νίκος Νικολόπουλος

Η Ελλάδα γέρασε, η Ελλάδα πεθαίνει!

Δυστυχώς και το 2018 ολοκλήρωσε τον κύκλο του υπό τη σκιά της υπογεννητικότητας.

Το δημογραφικό είναι πλέον ένα πρόβλημα που ρίχνει βαριά τη σκιά του στη χώρα μας, μια χώρα με ολοένα μειούμενο πληθυσμό.

Τα «καμπανάκια» του κινδύνου χτυπάνε εδώ και χρόνια και εμείς οι Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες τείνουμε να γίνουμε κουραστικοί, επισημαίνοντας τον κίνδυνο που δεν βρίσκεται απλώς προ των πυλών, αλλά πλέον εντός των τειχών.

Αυτό δεν το λέμε αυθαίρετα εμείς, οι θιασώτες της ελληνικής οικογένειας. Το διεκτραγωδούν μαζί με εμάς οι όλο και λιγότεροι, κάτι σαν αξιοπερίεργο είδος, σύλλογοι των πολυτέκνων.

Το λέει η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, το λένε οι ψυχροί και αντικειμενικοί αριθμοί.

Το 2017 τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα.

Οι γεννήσεις ανήλθαν στις 88.553, σημειώνοντας μείωση 4,7%.

Ενώ, στον αντίποδα, οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 4,8%, φτάνοντας τους 124.501.

Τι άλλο πρέπει να δουν αυτοί που άμεσα οφείλουν να δώσουν μεγάλη στήριξη και κίνητρα, ώστε μεσομακροπρόθεσμα να ανατραπεί αυτό το καταστροφικό ισοζύγιο;

«Η επίλυση του δημογραφικού ίσως είναι η βέλτιστη λύση», έχει δηλώσει ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Τζ. Μπούζεκ, στη διάρκεια επίσκεψής του στην Ελλάδα, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Βαρυσήμαντη δήλωση που δεν απασχόλησε κανέναν…

Όσο «δεν αίρονται τα μέτρα σε βάρος των πολυτέκνων», έγραψε ο διακεκριμένος και κορυφαίος των Ελλήνων δημοσιογράφος, κ. Γιάννης Μαρίνος, τόσο πρόκειται «για εμμονή σε απερίσκεπτα λάθη» (16/12/2012, εφημερίδα «Το Βήμα»).

Επίσης, ο Εξοχότατος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλος δήλωνε πέρυσι, ενώπιον αντιπροσωπίας πολυτέκνων και της ΑΣΠΕ, που τον επισκέφθηκε: «Θυμίζω προς κάθε κατεύθυνση, όχι μόνο ενώπιον υμών αλλά γενικότερα, ότι το Σύνταγμα, στο άρθρο 21 στην 1η παράγραφο, προσδιορίζει την οικογένεια ως θεμέλιο για τη συντήρηση και την προαγωγή του Έθνους». H διατύπωση του συντακτικού νομοθέτη δεν είναι καθόλου τυχαία.

Εξίσου, λοιπόν, θεμέλιο του Έθνους είναι και η πολύτεκνη οικογένεια. Και πιο κάτω, στη 2η παράγραφο, το Σύνταγμα ρητά, μεταξύ άλλων, ορίζει ότι «η πολύτεκνη οικογένεια έχει δικαίωμα ειδικής φροντίδας από το Κράτος. Καθιερώνει ένα ειδικό κοινωνικό δικαίωμα. Και το δικαίωμα προσδιορίζει, ταυτοχρόνως, τις υποχρεώσεις που έχουν εκείνοι προς τους οποίους απευθύνεται η άσκηση του δικαιώματος».

Τέλος, η ΑΣΠΕ, διά του προέδρου της κ. Θεοτοκάτου, κατά τη φετινή γιορτή των πολυτέκνων ευχήθηκε λέγοντας: «Ελπίζουμε ότι θα υιοθετηθούν τα προτεινόμενα μέτρα, προκειμένου να ανακοπεί ο κατήφορος των γεννήσεων και η πορεία του Έθνους προς την εξαφάνιση του και θα εξακολουθήσει αυτός ο γεωγραφικός χώρος που λέγεται Ελλάς να κατοικείται από Έλληνες και να κυβερνάται από Έλληνες».

Υπάρχουν προτάσεις. Η ΑΣΠΕ συνεχώς και αδιαλείπτως καταθέτει σοβαρές, τεκμηριωμένες και κοστολογημένες προτάσεις. Άλλες με δημοσιονομικό κόστος και άλλες χωρίς καμία επιβάρυνση.

Το θέμα είναι εθνικό και άπτεται της επιβίωσης του ελληνικού γένους, γι’ αυτό και απαιτεί άμεσα γενναίες πολιτικές αποφάσεις, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες.

Χρειάζεται ένα σοβαρό σχέδιο που πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή… χθες, για να μη γίνουν οι Έλληνες παρελθόν!

του Νίκου Νικολόπουλου

Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa