Κοινωνία

Η εξομολόγηση του αστυνομικού που δεν έκρυψε την ομοφυλοφιλία του! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις τελευταίες  μέρες έχουν υπάρξει καυστικά σχόλια για την φωτογραφία που ανάρτησε ο  αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλης Λώλης στον λογαριασμό του στo intagram να δίνει ένα φιλί με τον σύντροφό του κάτω από την ελληνική σημαία.

Ο  ίδιος ανέφερε για το συμβάν αυτό ότι έγινε πολύς ντόρος για μία απλή εκδήλωση αγάπης, ενώ σημείωσε ότι δεν θα γινόταν το ίδιο αν η φωτογραφία περιείχε ένα straight ζεύγαρι.

Στην συνέχεια μίλησε για τον ρατσισμό που έχει δεχτεί από την κοινωνία αλλά και για την αντιμετώπιση της οικογένειας του.

«Δεν φταίνε οι γονείς μου γιατί και αυτοί ζουν σε μια ετεροκανονική κοινωνία. Είχα αντιδράσεις με τη μητέρα μου σε σχέση με τη σημαία. Μου είπε “σ’ αγαπάω, είσαι όλη μου η ζωή, το ξέρεις, αλλά μην προκαλείς”. Μαμά μου, πώς προκάλεσα; Πώς προκαλώ; Βοηθάω. Όταν είπα ότι είμαι ομοφυλόφιλος έφυγαν όλοι οι παιδικοί μου φίλοι από δίπλα μου. Ένιωσα μια χαρά. Αποφάσισα ότι αυτό είμαι αυτό υπηρετώ», είπε.

«Έχω ακούσει από συγγενικό μου πρόσωπο, πρόσφατα, μια ξαδέρφη μου ότι “ξέρεις κάτι, μπορεί να τους οδηγήσεις και στην αυτοκτονία”. Αν είναι να αυτοκτονήσει ο πατέρας μου και η μητέρα μου γιατί είμαι ομοφυλόφιλος, καλό παράδεισο», ανέφερε στη συνέχεια.

Ακόμη σημείωσε ότι υπάρχουν πολλοί ομοφυλόφιλοι στην ελληνική αστυνομία αλλά φοβούνται να μιλήσουν για τον τρόπο που θα αντιδράσουν συνάδελφοί τους αλλά και για τα ρατσιστικά σχόλια που θα ακολουθήσουν από την κοινωνία.

Τέτοιες απόψεις δεν χωρούν στην αστυνομία υπογράμμισε. «Μακάρι να υπήρχε όταν ήμουν εγώ παιδί, έφηβος, ένας αστυνομικός, ένας ομοφυλόφιλος να λέει αυτά που λέω εγώ σήμερα», είπε ο Μιχάλης Λώλης.

Ακόμη ο αστυνομικός Μιχάλης Λώλης μίλησε για τις προσπάθειες που έχει κάνει ώστε να σταματήσει τουλάχιστον το μεγαλύτερο ποσοστό ρατσισμού, λέγοντας ότι έχει βρεθεί σε αρκετά συνέδρια για να μιλήσει για το φαινόμενο αυτό.

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On
reportaznet


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ