Άρθρα

Η επαύριον της… απαλλαγής

Ο ελληνικός λαός επίμονα εμπιστεύτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε όλα τα επίπεδα των εκλογικών διαδικασιών, δημοτικών-περιφερειακών, ευρωεκλογών και εθνικών εκλογών, παραδίδοντάς του απόλυτα τη διακυβέρνηση της χώρας.

Η ανάληψη της ευθύνης του Κυριάκου Μητσοτάκη απέναντι στην ελπίδα που καλλιέργησε στον ελληνικό λαό είναι το μεγάλο στοίχημά του για την πορεία ανασυγκρότησης της χώρας. Ο νέος πρωθυπουργός, έχοντας υιοθετήσει το «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», με συνέπεια και σοβαρότητα απευθύνθηκε ως πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων με σημαία «το ενώνουμε και δεν διαχωρίζουμε τον λαό».

Το νέο Υπουργικό Συμβούλιο αποτυπώνει τα εξαγγελθέντα του με καταξιωμένους τεχνοκράτες, διεύρυνση με προσωπικότητες από άλλους πολιτικούς χώρους, και μάλιστα εξωκοινοβουλευτικούς, σε ένα πρωτοφανές για σύνθεση κυβέρνησης αριθμού 21 από το σύνολο 51, δίνοντας το στίγμα αποβολής της παλαιοκομματικής λογικής με σύνθεση ισορροπιών του ψηφοθηρικού ρουσφετολογικού κατεστημένου.

Η άμεση σύσταση συντονιστικού επιτελείου ελέγχου και εποπτείας του κυβερνητικού έργου, στο πλευρό του, μακριά από το φαντεζί και μόνο εθιμοτυπικό πλέον Μέγαρο Μαξίμου, ως χώρος πραγματικής δουλειάς και ευθύνης είναι το νέο μοντέλο διοίκησης.

Η επιτάχυνση υλοποίησης του νομοθετικού έργου ώστε τις πρώτες 100 μέρες να έχει υλοποιηθεί η πρώτη φάση του έκτακτου νομοθετικού έργου με
ανοικτή τη Βουλή, προκειμένου μέσα στο καλοκαίρι με πολλή δουλειά και ευθύνη να ξεκινήσει η μηχανή λειτουργίας του κράτους.

Η ανανέωση της κοινοβουλευτικής σύνθεσης της Νέας Δημοκρατίας με τα 2/3 των εκλεγμένων βουλευτών από τους 158 ώστε να είναι κυρίως νέοι και για πρώτη φορά βουλευτές , υλοποιεί το νέο διακύβευμα να τα αλλάξει όλα ως ο πρώτος πρωθυπουργός μετά τη μνημονιακή 10ετία, με απόλυτη πλειοψηφία και εμπιστοσύνη του λαού με προοδευτική και ευρωπαϊκή εκσυγχρονιστική εικόνα της χώρας που τόσο την έχει ανάγκη τώρα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με υπομονή, επιμονή, στιβαρότητα, ασυμβίβαστα, προοδευτικά, δείχνει ότι η αρχή του είναι επιτυχημένη, κάνοντας τα λόγια πράξεις και έργα από την επαύριον της απαλλαγής. Το μεγάλο στοίχημα για την επιτυχία είναι στόχος ζωής του, όπως και της προσδοκίας του ελληνικού λαού, γιατί το όραμα του Κυριάκου Μητσοτάκη να υλοποιηθεί προσδοκώντας την επιβράβευσή του με την επιτυχία των εκλογών της επόμενης 4ετίας, είναι η προσδοκώμενη 8ετία Μητσοτάκη, ώστε να στιγματίσει την αναγέννηση της χώρας.

Γράφει ο Νίκος Πηρούνιας, Δημοτικός σύμβουλος Πειραιά

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa