Πολιτική

Η Ζαχαράκη και η κυβέρνηση φέρνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών

Η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη από το βήμα της Βουλής ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα και μεγάλες κινήσεις της κυβέρνησης στο να αναβαθμιστεί η ελληνική Παιδεία. Ο κεντρικός πολιτικός σχεδιασμός θα βασίζεται σε 4 άξονες.

Η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι «Κεντρικός μας στόχος είναι όλοι οι μαθητές, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας και ανεξαρτήτως κάθε άλλης συνθήκης, να έχουν ίσες ευκαιρίες στο ξεκίνημα της ζωής τους και πρόσβαση σε ποιοτική δημόσια εκπαίδευση. Σε ένα δημόσιο σχολείο, που θα λειτουργεί ως βασικό εργαλείο για την καταπολέμηση των κάθε είδους αποκλεισμών».

Στην συνέχεια σημείωσε του τέσσερις άξονες οι οποίοι είναι οι εξής:

  1. Η δημιουργία ενός σύγχρονου σχολείου ως μιας δημιουργικής κυψέλης γνώσης και καινοτομίας.
  2. Η παροχή μιας ποιοτικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης, με συνεχή αξιολόγηση του συστήματος, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και απόδοση βαθμών ελευθερίας σε αυτούς.
  3. Η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα του εκπαιδευτικού συστήματος.
  4. Η διασφάλιση για τους μαθητές ενός ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος.

Στην συνέχεια η κ. Ζαχαράκη ανέφερε ότι «στην παροχή μιας ποιοτικής και αποτελεσματικής εκπαίδευσης, με επιμόρφωση εκπαιδευτικών και διευθυντικών στελεχών στο ΕΚΔΔΑ» και δήλωσε πως«θα γίνουν προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών βάσει των πραγματικών αναγκών, των δημογραφικών εξελίξεων και των δημοσιονομικών δυνατοτήτων με αντικειμενικό σύστημα επιλογής».

Σε ότι έχει να κάνει με την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών η κ. Ζαχαράκη είπε πως «Προωθούμε την αξιολόγηση όλων των συντελεστών του εκπαιδευτικού μας συστήματος και συνδέουμε την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών με τη διαρκή βελτίωση και επιβράβευσή τους». Ακόμα πρόσθεσε ότι Θα ανατεθεί στην ΑΔΙΠΠΔΕ ο καθορισμός των κριτηρίων και η αποτίμηση της αξιολόγησης. Θεσπίζουμε σύστημα επιλογής των στελεχών της εκπαίδευσης βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων και νομοθετούμε την επιλογή των ανώτατων στελεχών της εκπαίδευσης με διαδικασία ΑΣΕΠ. Επαναφέρουμε το θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, με επαναπροσδιορισμό του ρόλου και των αρμοδιοτήτων τους».

Τέλος η κ. Ζαχαράκη έδωσε διαβεβαίωση προς όλους ότι:

– Θα ενισχυθούν ουσιαστικά τα ολοήμερα σχολεία με πρόγραμμα δραστηριοτήτων και μελέτης

– Θα θεσπιστεί η δυνατότητα διενέργειας εξετάσεων για την απόκτηση κρατικού πιστοποιητικού γλωσσομάθειας ξένης γλώσσας μέσα στα σχολεία

– Θα στηριχτεί και θα εξορθολογιστεί η λειτουργία των εξειδικευμένων σχολείων, μουσικών, καλλιτεχνικών και άλλων

– Θα ενισχυθούν τα σχολεία της ομογένειας

– Θα στηριχθεί η εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTER

Focus-On


Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa