Άρθρα

Η θέση του «Π»: Έχουμε την ευκαιρία, ας μην τη χάσουμε…

Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι πρώτο το… τεστ εξόδου μας. Είναι μια ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί και με τίποτε να μην οδηγηθούμε σε ένα πισωγύρισμα, το οποίο θα πληρώσουμε ακριβά. Τόσο σε ανθρώπινο επίπεδο, όσο και από πλευράς οικονομίας. Η κυβέρνηση αποφάσισε, την ώρα που άλλες χώρες κλείνουν ξανά, να δώσει ανάσες στην ελληνική κοινωνία. Γι’ αυτό πρέπει να τηρήσουμε τους κανόνες και τα μέτρα, και κυρίως να μην πέσουμε με τα… μούτρα τόσο στα μαγαζιά όσο και στις παραλίες και στα πάρκα. Μέτρον άριστον, έλεγαν οι πρόγονοί μας, και πρέπει να το καταλάβουμε ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά το αποτέλεσμα πλέον δεν εξαρτάται από την κυβέρνηση και τους επιδημιολόγους. Το στοίχημα αφορά όλους μας. Διότι, εάν δεν προσέξουμε οι ίδιοι πώς θα διαχειριστούμε την περιορισμένη ελευθερία που δόθηκε, τότε τα πράγματα θα εξελιχθούν σε τραγωδία. Και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Τα πράγματα παραμένουν δύσκολα και δεν πρέπει να παρασυρθούμε ούτε από τον καλό καιρό ούτε από το άνοιγμα των καταστημάτων και των διαδημοτικών μετακινήσεων. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας ακόμη δοκιμάζεται, γι’ αυτό πρέπει πάση θυσία να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια. Όχι όπως συμβαίνει τον τελευταίο καιρό, που ούτε lockdown εφαρμόστηκε, όπως θα έπρεπε, ούτε φυσικά και τα προβλεπόμενα μέτρα.

Εάν πραγματικά θέλουμε να κάνουμε Πάσχα διαφορετικό από πέρυσι, πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Τα σχολεία και η εστίαση είναι το επόμενο στοίχημα και δεν πρέπει να το χάσουν τα παιδιά μας και οι άνθρωποι που έχουν καφετέριες και εστιατόρια. Παράλληλα, να αξιοποιήσουμε τα self tests και να είμαστε υπεύθυνοι στα αποτελέσματά τους και όχι να παίζουμε κρυφτούλι, ρισκάροντας τις ζωές μας και των οικογενειών μας.

Από αυτήν τη μάχη πρέπει να βγούμε νικητές. Η κυβέρνηση από τη μεριά της πρέπει να «τρέξει» τα μέτρα στήριξης της εστίασης, ώστε να δείξει σε αυτούς τους ανθρώπους ότι θα τους βοηθήσει εμπράκτως στην προσπάθεια να ανοίξουν και πάλι.

Σήμερα κάνουμε ένα πρώτο βήμα. Για να ακολουθήσουν και τα άλλα, δεν πρέπει με τίποτε να βάλουμε τρικλοποδιά στον εαυτό μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε κανένα «παράθυρο» στον ιό να επιστρέψει στις ζωές μας και να μας τις πάρει πάλι. Δείτε τι γίνεται γύρω μας και θα καταλάβετε. Όσο για την αντιπολίτευση, αντί να πυροβολεί τους πάντες και τα πάντα, ας αναλάβει και αυτή τις ευθύνες της. Να πάψει να παίζει με τα… κουκιά. Να σταματήσει να επενδύει στη φθορά της κυβέρνησης μέσω της πανδημίας. Ας μη θολώνει το μήνυμα…

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa