Άρθρα

Η θέση του «Π»: Ήρθε η ώρα για αποσυμπίεση

Η απορία που έχουν οι περισσότεροι συμπολίτες μας είναι πώς, με τόσα πολλά κρούσματα, διασωληνωμένους και με το ΕΣΥ σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, η κυβέρνηση «ανοίγει» δραστηριότητες και βγάζει την κοινωνία έξω.

Οι λόγοι είναι συγκεκριμένοι. Ο πρώτος απ’ όλους αφορά την αποσυμπίεση της κοινωνίας. Ο κόσμος χρειάζεται ανάσες και απαιτούνται διορθωτικές κινήσεις, κυρίως μέτρων που δεν βοήθησαν. Χαρακτηριστικότερο όλων, το ωράριο του Σαββατοκύριακου. Ήταν μια επιλογή που δεν βοήθησε. Το ίδιο ισχύει και για τη χιλιομετρική απόσταση. Και τα δύο, αντί να ενισχύσουν την προσπάθεια, δημιούργησαν συνωστισμό και θύμωσαν τους πολίτες.

Άρα, θεωρούμε αυτονόητη κίνηση να καταργηθούν αμφότερα. Κάτι ακόμη που βοηθάει είναι ο καιρός. Θα είναι σύμμαχός μας στην προσπάθεια ανοίγματος της κοινωνίας, όπως, φυσικά, και ότι η ημέρα διαρκεί περισσότερο. Όπως έλεγαν όμως και οι πρόγονοί μας, «συν Αθηνά και χείρα κίνει». Άρα χρειάζονται περισσότερα τεστ, ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους, ενίσχυση του ΕΣΥ, περισσότερα εμβόλια σε ομάδες που θα παίξουν ρόλο στον τουρισμό, και, φυσικά, να σταματήσουν οι φωνές που μπερδεύουν το μήνυμα. Κεντρικοί στόχοι πρέπει να παραμείνουν ένα φυσιολογικότερο Πάσχα και το καλοκαίρι.

Ο καθένας έχει τη σημασία του. Βήμα-Βήμα και προσεκτικά πρέπει να υλοποιηθούν οι κινήσεις που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Δεν πρέπει να χάσουμε με τίποτε τη μεγάλη εικόνα και, το κυριότερο, η κυβέρνηση πρέπει να πάψει να ασχολείται με την αντιπολίτευση. Συνομιλητής της είναι η κοινωνία. Μια κοινωνία που γνωρίζει τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί, μια κοινωνία που δηλώνει ότι ευτυχώς που δεν «έσκασε» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ η πανδημία. Οι ίδιοι άνθρωποι όμως ζητούν από την κυβέρνηση ανάσες, πειστικά και εφαρμόσιμα μέτρα. Η μεγάλη έξοδος είναι πιο κοντά από ποτέ. Το «πράσινο διαβατήριο» θα αποδειχθεί το όπλο για το «restart» του τουρισμού και της ελληνικής οικονομίας.

Το στοίχημα είναι μεγάλο, αλλά η κυβέρνηση πρέπει να το κερδίσει. Δυστυχώς για αυτήν, είναι μονόδρομος. Και πρέπει να τον διαβεί…

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa