Άρθρα

Η θέση του «Π»: Είστε ήρωες και σας ευχαριστούμε

Μέσα σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες που ζει ο τόπος μας, υπάρχουν άνθρωποι που αξίζουν τα συγχαρητήρια και τα ευχαριστώ μας.

Είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτού του μεγάλου πολέμου που έτυχε να ζήσει η δική μας γενιά.

Η μάχη με έναν αόρατο εχθρό. Κάθε εποχή έχει τους δικούς της ήρωες. Και η δική μας εποχή τούς βρήκε σε αυτούς τους ανθρώπους. Τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, τους φαρμακοποιούς. Τους ανθρώπους που εργάζονται στην καθαριότητα και στις κοινωνικές δομές. Τους ανθρώπους της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων, που φροντίζουν πολλά περισσότερα από ό,τι στο παρελθόν.

Τους εργαζομένους στα σούπερ μάρκετ, που εργάζονται για να μπορούμε να έχουμε εμείς τα απαραίτητα.

Τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς που ενημερώνουν τους πολίτες σε μαραθώνιους ενημέρωσης.

Τους οδηγούς των μέσων μεταφοράς, τους οδηγούς ταξί, τους ψυχίατρους που δίνουν στήριξη στους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται ψυχικά από τον νέο τρόπο ζωής.

Μπορεί να ξεχνάμε κάποιους και τους ζητούμε εκ των προτέρων συγγνώμη και ζητάμε την κατανόησή τους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν ότι το κράτος υπάρχει και είναι εδώ. Κατάφεραν να πετύχουν να ανατρέψουν μια νοοτροπία και μια κουλτούρα που ήθελε τον δημόσιο τομέα να αποτελείται από ανθρώπους που είναι για… πέταμα. Νομίζω ότι όλοι πλέον έχουν πάρει τις απαντήσεις τους. Το κράτος μετά από δέκα χρόνια μνημονίων άντεξε, κράτησε την Ελλάδα στα πόδια της και συνεχίζει να δίνει τις μάχες του.

Το ωραίο είναι ότι συνέβη αυτό από μια κυβέρνηση που δεν είχε και την καλύτερη αντίληψη για το κράτος. Μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που έδειξε ανακλαστικά και που απέδειξε ότι μπορεί να κερδίζει και κυρίως ενέπνευσε στον κόσμο εμπιστοσύνη.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλο και περισσότεροι λένε ότι ευτυχώς που είχαμε κυβέρνηση ΝΔ και Μητσοτάκη, διότι εάν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι να αποφασίσουν, θα μετρούσαμε νεκρούς. Και αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να το «διαβάσουν καλά» εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa