Άρθρα Παρασκηνιακά

Η θέση του «Π»: Εμβόλια, ΕΣΥ και τρίτο κύμα κρίνουν την κυβέρνηση

Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης (τον οποίο η εφημερίδα «Παρασκήνιο» είχε αποκαλύψει από τις 5 Δεκεμβρίου) ανήκει πλέον στην ιστορία. Οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί καλούνται να… τρέξουν μια επιστροφή στην κανονικότητα, που θέλει χρόνο. Η πανδημία μπορεί να παραπέμπει σε μαραθώνιο, το κυβερνητικό σχήμα όμως πρέπει να τρέξει… κατοστάρι, εάν θέλει να πετύχει.

Δεν θα σταθώ στο αν τα έχουν πάει η κυβέρνηση και το κράτος καλύτερα από άλλες, πιο ισχυρές και πιο «έτοιμες» χώρες. Εξάλλου κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα, διότι στο υποσυνείδητο των πολιτών κανέναν ρόλο δεν παίζει το επιχείρημα, εάν ήταν κάποιος άλλος, θα τα πήγαινε χειρότερα. Θα λέγαμε ότι σε αυτήν την πορεία των δέκα και πλέον μηνών και λάθη έγιναν και παραλείψεις υπήρχαν. Εξάλλου, σε μια πρωτόγνωρη κατάσταση, δεν μπορεί να υπάρξει «μάνιουαλ» για το πώς μπορεί να την αντιμετωπίσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Απλώς από εδώ και πέρα δεν χωρούν άλλα λάθη, καθώς άπαντες γνωρίζουμε τι σημαίνει η πανδημία.

Για αυτό και δεν υπάρχουν περιθώρια δηλώσεων, παρεμβάσεων, τοποθετήσεων που δεν έχουν μελετηθεί βήμα-βήμα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης –αλλά και οι συνεργάτες του– πρέπει με σοβαρότητα και χωρίς μονομερείς ενέργειες, που μόνο προβλήματα δημιουργούν, να σχεδιάσει τον εμβολιασμό. Να ενημερώσει τους πολίτες για αυτό το σχέδιο και να το επικοινωνήσει σωστά.

Στο κομμάτι αυτό δεν χωρούν μικροπολιτικοί χειρισμοί, που στο τέλος γυρίζουν μπούμερανγκ. Από την ώρα που στις 20 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός στην πατρίδα μας, θα πρέπει να είναι σαφή το χρονοδιάγραμμα, οι δόσεις και το πόσοι θα κάνουν καθημερινά το εμβόλιο.

Να ανακοινώσει τον αριθμό των δόσεων και τι γίνεται με τα εμβόλια που αναμένονται στη χώρα μας.

Μόνο με τη σωστή ενημέρωση και μια στρατηγική χωρίς… γκρίζα σημεία, θα μπορέσει να αποφύγει τα αυτογκόλ, που θα στοιχίσουν.

Παράλληλα οφείλει να συνεχίσει τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ώστε από την πανδημία να βγει ακόμη πιο δυνατό, ακόμη πιο ανθρωποκεντρικό.

Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι διοικητικοί υπάλληλοι, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ και στον ΕΟΔΥ κράτησαν την ελληνική σημαία ψηλά. Ας φωνάξει τους εκπροσώπους τους στο Μαξίμου και ας τους ακούσει ο κ. Μητσοτάκης. Χωρίς μεσάζοντες και κόμματα. Κατ’ ιδίαν. Μόνο κερδισμένος θα βγει από αυτό. Διότι η αλήθεια είναι ότι τα εμβόλια και οι αντοχές του ΕΣΥ θα κρίνουν και την πολιτική μάχη.

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

  

 

 

Karfitsa