Άρθρα

Η θέση του «Π»: Η τέλεια καταιγίδα είναι εδώ…

Ούτε ο πιο ευφάνταστος σκηνοθέτης δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στον κόσμο.

Για άλλη μια φορά ο άνθρωπος, κινούμενος από τη μια μέσα στην αλαζονεία του απέναντι στη φύση και από την άλλη μέσα στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, πληρώνει τα επίχαιρα των αποφάσεών του.

Συνειδητοποιεί με τον πιο επώδυνο τρόπο την περιβόητη πλέον φράση «όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια, οι Θεοί χαμογελούν». Και πράγματι, οι άνθρωποι και εδώ και σε άλλες χώρες σχεδίαζαν, αλλά ήρθε ο κοροναϊός και τα ανέτρεψε όλα.

Ο πλανήτης ζει μια τραγωδία, αλλά από αυτήν την τραγωδία οφείλει να διδαχτεί για το αύριο.

Να κάνει την κατάρα της επιδημίας ευλογία και να ανακαλύψει αρχές και αξίες.

Να σταματήσει να λειτουργεί με το «εγώ» και να ανακαλύψει ξανά το «εμείς».

Τα όσα ζούμε με τον κοροναϊό είναι μια προβολή του μέλλοντός μας. Αν μας αρέσει, το κρατάμε και συνεχίζουμε.

Αν όχι, πρέπει να το αλλάξουμε εδώ και τώρα.

Όσον αφορά τη μικρή μας πατρίδα, θα λέγαμε ότι ζει την τέλεια καταιγίδα. Από τη μια ο ιός και από την άλλη ο… παλαβός. Και τα δύο είναι το ίδιο επικίνδυνα. Τα σενάρια που υπάρχουν και για τα δύο είναι εφιαλτικά, καθώς εμπεριέχουν θερμά επεισόδια και εμπλοκές.

Είναι ώρα οι πολιτικές δυνάμεις να καθίσουν σε ένα τραπέζι μαζί. Και επιτέλους να συνεννοηθούν. Το μήνυμα που θα πάρει η κοινωνία θα είναι ίσως το σημαντικότερο των τελευταίων ετών. Απαιτείται ομοψυχία και συναίνεση. Στο σημείο που βρίσκεται η χώρα, δεν υπάρχει η πολυτέλεια προσωπικών στρατηγικών, ούτε εσωκομματικών αντιπαραθέσεων. Βρισκόμαστε στο μέσον μιας τέλειας καταιγίδας. Αν μη τι άλλο, πρέπει να επιβιώσουμε. Το χρωστάμε στην Ιστορία μας και στα παιδιά μας.

Για αυτό κάνουμε έκκληση στη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την κα Σακελλαροπούλου, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να συγκληθεί το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών. Γνωρίζουμε ότι δεν είναι αρμοδιότητά της. Αλλά με το «καλημέρα» θα σηματοδοτήσει με αυτόν τον τρόπο τη θητεία της. Οι αρχηγοί που την στήριξαν οφείλουν να της δώσουν αυτήν την ευκαιρία. Και όσο πιο γρήγορα το κάνουν, τόσο το καλύτερο. Και για την Πρόεδρο και για αυτούς, αλλά κυρίως για την πατρίδα…

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa