Άρθρα

Η θέση του «Π»: Κάτι κατάφερε τελικά ο Κουφοντίνας

Να μου επιτρέψετε σήμερα να ασχοληθώ με τη θετική πλευρά των όσων κατάφεραν ο Κουφοντίνας και οι συν αυτώ με την απεργία πείνας που προκήρυξε ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης. Ο Δημήτρης Κουφοντίνας φρόντισε να μας υπενθυμίσει ότι η δημοκρατία ναι μεν δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται, όμως είναι ένα πολίτευμα που δεν πρέπει να επαναπαύεται στο κλέος του. Διότι ο εφησυχασμός το μόνο που επιτυγχάνει είναι να το υπονομεύει.

Όσα συνέβησαν τις τελευταίες μέρες με τις απαράδεκτες δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου και πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες διορθώθηκαν εν μέρει, γιατί είπε σημεία και τέρατα στο Κανάλι 1, μέχρι τα όσα ισχυρίστηκαν ο έτερος βουλευτής και πρώην υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπαλάφας και, φυσικά, η αλληλέγγυα και «γεννημένη 17Ν» Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ αφύπνισαν τη σιωπηρή πλειοψηφία της κοινωνίας. Μια κοινωνία που είδε πάλι κάποιους να μετατρέπονται σε υποδοχείς ενός, τάχα μου δήθεν, «ανθρωπιστικού κινήματος» που δίνει άλλοθι στους εγκληματίες και δολοφόνους για να χαϊδέψουν τα αυτιά των νέων ανθρώπων, των οποίων το αίμα βράζει.

Και δεν επιτρέπεται έπειτα από όσα πέρασε αυτός ο τόπος (και) από την εγκληματική δράση της «17Ν» να δίνουν πολιτική και ιδεολογική κάλυψη στους δολοφόνους. Να λειτουργούν ως… χαλί, για να επιστρέψει η κοινωνία σε λογικές εμφυλίου. Δεν επιτρέπεται να στοιχίζονται γύρω από πανό που γράφουν «γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» και οι πολιτικές δυνάμεις να σφυρίζουν αδιάφορα.

Επιτέλους, έσπασαν τη σιωπή τους και μίλησαν οι οικογένειες των θυμάτων. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, η αδερφή του αστυνομικού Μάτη, ο αδερφός του Περατικού και ο γιος του Μομφεράτου για τα όσα βίωσαν τότε και ζουν σήμερα. Έγιναν αλεξίσφαιρο δημοκρατίας για κάθε Κουφοντίνα και μας θύμισαν όσα ο χρόνος σβήνει. Μας έβαλαν με τον δικό τους τρόπο, χωρίς μίσος στις καρδιές τους, στη θέση τους και στη δική μας. Να μας θυμίσουν ότι η δημοκρατία ούτε τιμωρεί ούτε εκδικείται. Αλλά ούτε και κοιμάται, όπως θα ήθελαν κάποιοι, για να την ξαναπιάσουν… στον ύπνο. Τελικά, κάτι πέτυχε ο Κουφοντίνας.

Αν μη τι άλλο, μας ξύπνησε…

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa