Άρθρα

Η θέση του «Π»: Κυριάκο χτίσε… συμμαχίες

Τα όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα, και έδειξαν ότι η κυβέρνηση βαδίζει πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί, που από τις δύο πλευρές του στέκονται συμφέροντα, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη ο πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης να χτίσει συμμαχίες, για τα δύσκολα που έρχονται.

Και δεν αναφερόμαστε στα εθνικά θέματα, εκεί γίνονται προσπάθειες, όπως απέδειξε και το ταξίδι στη Γαλλία. Ασχέτως με το ότι οι Γάλλοι και ο Μακρόν κάνουν μπίζνες, είναι μια σωστή κίνηση. Διότι αλίμονο αν πας να κάνεις εξωτερική πολιτική, πιστεύοντας ότι η όποια βοήθεια θα είναι δωρεάν και χωρίς κόστος.

Οι Τούρκοι το έχουν καταλάβει χρόνια αυτό και έχουν στήσει ολόκληρη βιομηχανία «μπίζνας» με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία και άλλες χώρες, όταν εμείς… ποντάραμε στο Διεθνές Δίκαιο, στην ιστορία μας και στις αξίες του Δυτικού Πολιτισμού.

Αναφερόμαστε στις συμμαχίες που μπορεί και πρέπει να χτίσει ο κ. Μητσοτάκης στο εσωτερικό της χώρας.

Και όσο και αν κάποιοι θεωρούν ότι οι ολιγάρχες και τα media ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις, μυθοποιώντας τα, η αλήθεια είναι ότι εκείνος που αποφασίζει είναι ο ελληνικός λαός.

Μπορεί τα Μέσα να μπορούν να καλλιεργούν μια εικονική πραγματικότητα, να στηρίζουν κυβερνήσεις, όσο εξυπηρετούν τα συμφέροντά τους, αλλά οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν από αυτά. Η, για να είμαστε δίκαιοι και ακριβείς, δεν πέφτουν μόνο από αυτά.

Ο κ. Μητσοτάκης, αν μη τι άλλο, έχει αποδείξει εμπράκτως ότι διαθέτει υπομονή, επιμονή και είναι μεθοδικός στην επίτευξη των στόχων του. Η εκλογή του στην ηγεσία της ΝΔ το απέδειξε περίτρανα.

Άρα γνωρίζει ότι εάν θέλει να πετύχει και ως πρωθυπουργός, δεν μπορεί να είναι «όμηρος» κανενός. Για αυτό και χρειάζεται άπλωμα και χτίσιμο συμμαχιών στην κοινωνία. Διότι την ώρα της «μάχης» ένας θα είναι ο κριτής: Και αυτός είναι ο ελληνικός λαός, που βιώνει την πραγματικότητα της καθημερινότητας σε κάθε βήμα του. Από την οικονομία, μέχρι τη λειτουργία του κράτους.

Ο πρωθυπουργός πρέπει, λοιπόν, να εφαρμόσει πολιτικές που στηρίζουν τους πολλούς και να βάλει φρένο σε υπουργούς που έχουν μετατραπεί σε επικοινωνιακές… γλάστρες!

Υπουργούς που έχουν προσωπικές ατζέντες, πετάνε παρόλες και καλλιεργούν ψευδαισθήσεις στους πολίτες, που όταν φτάνουν στο… ταμείο εισπράττουν απογοήτευση.

Και αυτή η απογοήτευση όταν γίνεται οργή κάνει μεγαλύτερη ζημιά, από όση μπορούν να κάνουν κάποια δημοσιεύματα.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

 

Σχολιάστε ...

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Κάντε κλικ στο εξώφυλλο και διαβάστε την τελευταία έκδοση της Εφημερίδας «Παρασκήνιο» σε μορφή PDF

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa