Άρθρα

Η θέση του «Π»: Κύριε Τσαβούσογλου κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας!

Είναι αλήθεια ότι η ελληνική Πολιτεία, για πολλά χρόνια, δεν φρόντισε να κλείσει τις χαραμάδες, που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το Τουρκικό Προξενείο. Για αυτό και στη Θράκη οι Τούρκοι πράκτορες έκαναν διαχρονικά δουλειά, «φυτεύοντας» ζιζάνια, απειλώντας τους Έλληνες Μουσουλμάνους από τη μια και… δωροδοκώντας κάποιους από την άλλη. Η κουλτούρα που υπήρχε στην ελληνική Δημόσια Διοίκηση «θα σε στείλω στα σύνορα» (λες και ήταν τιμωρία) έδειχνε το πόσο λάθος βλέπαμε κάποια πράγματα.

Σίγουρα τα τελευταία χρόνια, και ευτυχώς, έχουν αλλάξει πολλά. Και χρήματα έπεσαν στις εσχατιές της Ελλάδας και ευαισθησία υπάρχει, ώστε να μη νιώθει κανένας Έλληνας πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Στο πλαίσιο αυτό, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συνομίλησε με 17 μικρούς μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που βρίσκεται στην περιοχή της Ξάνθης.

Ο πρωθυπουργός παρακολούθησε διαδικτυακά το μάθημα, το οποίο πλέον γίνεται ξανά διά ζώσης, ενώ οι μαθητές τού εξέφρασαν τη χαρά τους για την επιστροφή τους στο σχολικό περιβάλλον.

Οι μαθητές του Νηπιαγωγείου Πάχνης, που ανήκουν στη μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα της Θράκης, μιλούν άπταιστα ελληνικά, τα οποία διδάσκονται στο σχολείο, και τραγούδησαν στον πρωθυπουργό ένα τραγούδι για τον κορονοϊό το οποίο έγραψαν μόνοι τους.

Η νεαρή Ντοά, η οποία κατά τη διάρκεια του lockdown είχε στείλει στον πρωθυπουργό βίντεο ζητώντας του να ανοίξει τα σχολεία γιατί της είχαν λείψει οι συμμαθητές της και η νηπιαγωγός της, ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κλείσουν ξανά οι σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα είπε ότι θα ήθελε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή κι έναν προτζέκτορα με διαδραστικό πίνακα για την τάξη της.

«Σε ευχαριστώ πάρα πολύ, το αίτημά σου θα ικανοποιηθεί αμέσως», της απάντησε ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει, σε συνεννόηση με τον δήμαρχο Μύκης Ριτβάν Ντελή Χουσεΐν, να φτιαχτεί μια παιδική χαρά που ήθελαν τα παιδιά.

Αυτά τα παιδιά (αλλά και τα υπόλοιπα) που ανήκουν στη μειονότητα έχουν βάλει στο… μάτι ο Τσαβούσογλου και η παρέα του. Αυτά τα Ελληνόπουλα χαρακτήρισε Τουρκόπουλα το κόμμα του Ερντογάν και ο ακροδεξιός εταίρος του. Και είναι εθνικό μας χρέος να στείλουμε μήνυμα στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, αλλά και στον… Σουλτάνο, να κατεβάσουν τα χέρια τους από τα παιδιά μας αλλά και τα χωριά μας τα οποία αποκάλεσαν τουρκικά.

Και επειδή το θράσος της Άγκυρας δεν έχει όριο, πρέπει εδώ και τώρα να τους κοπούν ο τσαμπουκάς και τα παιχνίδια με τη νέα γενιά. Αρκετά δηλητηρίασαν τις παλαιότερες γενιές, των Ελλήνων, μουσουλμάνων. Όσο για εμάς, μέρα που είναι σήμερα, πρέπει κάποτε να διδαχτούμε από τα λάθη μας.

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER