Άρθρα Παρασκηνιακά

Η θέση του «Π»: Τώρα τι λένε οι ψευτοπατριώτες για την κυβέρνηση;

Στη γωνία περίμεναν διάφοροι ψευτοπατριώτες την κυβέρνηση για το πώς θα χειριστεί τα Ελληνοτουρκικά και τη συνάντηση στην Άγκυρα. Είναι οι γνωστοί-άγνωστοι που έχουν ταυτίσει τον πατριωτισμό με την προσωπική τους επιβίωση. Τόσο οικονομική όσο και ως πρόσωπα. Είναι οι ίδιοι που, όπου σταθούν και όπου βρεθούν, κατηγορούσαν και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τα έχει δώσει όλα στην Τουρκία. Ετοίμαζαν καιρό το… αφήγημά τους, ελπίζοντας ότι θα τους βγει.

Αυτά λοιπόν τα ψευτοπατριωτάκια, που δυστυχώς η χώρα τα έχει πληρώσει ακριβά διαχρονικά, πιάστηκαν στον ύπνο και έμειναν με το… δηλητήριο στο χέρι.

Η περήφανη και σωστή εθνικά εμφάνιση του Νίκου Δένδια τούς χάλασε το αφήγημα. Αλλά μυαλό δεν έβαλαν. Συνέχισαν τις αθλιότητες. Σε μια κρίσιμη στιγμή για τον τόπο, που απαιτείται ενότητα, σκαρφίστηκαν νέα παραμύθια. Ότι ο Νίκος Δένδιας δεν μίλησε έτσι στην Άγκυρα γιατί ήταν κυβερνητική θέση, αλλά γιατί έτσι αποφάσισε ο ίδιος. Η αθλιότητά τους μας ξεπερνάει. Προτιμούν να κάνουν ζημιά στην πατρίδα, αλλά και στον Νίκο Δένδια. Διότι με αυτήν την τακτική δεν κονταίνουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ψηλώνουν τον Δένδια, δημιουργούν πρόβλημα στην πατρίδα και δίνουν επιχειρήματα στην Τουρκία. Αποδυναμώνουν τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών, για τον οποίο τάχα μου δήθεν νοιάζονται. Διότι ένας ΥΠΕΞ που λειτουργεί μόνος του δεν έχει δύναμη.

Η τακτική αυτών των περιθωριακών κύκλων είναι πλέον γνωστή, μιας και αυτό το παιχνιδάκι το έχουν παίξει και στο παρελθόν.

Ό,τι και να κάνουν, δεν μπορούν να αμαυρώσουν τα όσα συνέβησαν στην Άγκυρα και να δημιουργήσουν πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Όσο… λούστρο και να βάλουν, θα μείνουν πάντα αυτό που ήταν, λούστροι του παρακράτους.

Ας έλθουμε όμως στο ουσιαστικό. Σωστά μπήκαν οι «κόκκινες γραμμές» στην Άγκυρα. Τα δύσκολα είναι ακόμη μπροστά. Για αυτό ας κρατήσουν οι χοροί.

Η κυβέρνηση πρέπει να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ώστε το μέτωπο να παραμείνει αρραγές. Υπευθυνότητα απαιτείται από όλους και όχι ψευτοπατριωτικές γραμμές και κραυγές, τις οποίες θα πληρώσουμε. Απαιτείται ψυχραιμία, ενότητα και στρατηγική. Με τους Τούρκους δεν τελειώσαμε. Έχουμε ακόμη πολλή ανηφόρα. Αλλά τουλάχιστον έμαθαν, με αφορμή και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση, ότι η Ελλάδα δεν είναι… βιλαέτι τους.

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

 

 

 

Σχολιάστε ...

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

NEWSLETTER

 

  

 

 

Karfitsa