Άρθρα Παρασκηνιακά

Η θέση του «Π»: 3+1 καυτά μέτωπα βάζουν την κυβέρνηση σε πειρασμό!

Ο… καυτός μήνας Ιούλιος δεν είναι τίποτε άλλο από το προμήνυμα των καυτών μετώπων που θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το επόμενο τρίμηνο – ένα τρίμηνο απρόβλεπτο, που δεν αποκλείεται, παρά τις σθεναρές αντιδράσεις του πρωθυπουργού, να τον υποχρεώσει να ενδώσει, τελικά, στον πειρασμό των εκλογών το φθινόπωρο.

Όλα, όμως, θα εξαρτηθούν από το πώς θα εξελιχθεί αυτή η περίοδος, που ξεκίνησε με ένα ακόμη βήμα πρόκλησης από την Άγκυρα. Εάν σε αυτό προστεθεί και μία ακόμη πρόκληση, αυτή της γεώτρησης στην ελληνική ΑΟΖ, τότε θα μιλάμε για εξελίξεις τις οποίες κανείς αυτήν τη φορά δεν θα μπορεί να προβλέψει!

Το χειρότερο σε όλες τις εξελίξεις είναι ότι ο Αλέξης Τσίπρας άλλαξε πορεία και πέφτει στην παγίδα της ανταπόδοσης στη Ν.Δ. των γεγονότων που συνέβησαν με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών. Αντί η αξιωματική αντιπολίτευση να συναινεί σε μια εθνική γραμμή, έχει βγει στα κάγκελα, κατηγορώντας την κυβέρνηση.

Εάν αυτό είναι το ένα μέτωπο, δεν είναι λίγα και εκείνα που αφορούν στην εσωτερική κατάσταση, με πρώτο και καλύτερο τις εξελίξεις στην υπόθεση του κορονοϊού. Η κυβέρνηση άκουσε ή διάβασε αυτά που γράφαμε το προηγούμενο Σαββάτο και αποφάσισε να πάρει το… όπλο της και να ξεκινήσει τους ελέγχους σε όσους εξακολουθούν να πιστεύουν είτε ότι ο κορονοϊός… έφυγε ή σε αυτούς οι οποίοι λένε ότι δεν υπήρξε ποτέ. Σωστά αντιδρά και αρχίζει πάλι την ενημέρωση, προτού ξεφύγει για τα καλά το πράγμα!

Το άλλο μέτωπο έχει επίσης απόλυτη σχέση με την πανδημία. Και αυτό δεν είναι άλλο από τις οικονομικές επιπτώσεις, οι οποίες εξακολουθούν να είναι μεγάλες. Και αυτό την ώρα που οι μεγάλοι παίκτες του Βορρά συνεχίζουν τις περίεργες καθυστερήσεις και ενώ η ύφεση γιγαντώνεται – και κυρίως στις χώρες του Νότου.

Πάνε τις αποφάσεις από Σύνοδο σε Σύνοδο, κάτι το οποίο επιτείνει την αγωνία των κυβερνήσεων αλλά και των λαών.

Το τελευταίο θέμα στην ατζέντα αφορά τόσο στην υπόθεση Παπαγγελόπουλου και του αν θα πάει και με ποιους παρέα στο Ειδικό Δικαστήριο όσο και σε αυτή που διαφαίνεται και αφορά στην περίπτωση του Νίκου Παππά.

Το κλίμα οξύνεται και από τον Σεπτέμβριο προβλέπεται να βγαίνουν πάλι… μαχαίρια, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για επαναστατική γυμναστική.

Όλα αυτά τα μέτωπα δεν αποκλείεται να οδηγήσουν τον πρωθυπουργό στο να πάρει απόφαση να ξεκαθαρίσει το πεδίο – τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

του Νίκου Ελευθερόγλου

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο

Σχολιάστε ...

NEWSLETTER

 

 

  

 

 

 

Focus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa