Κοινωνία

Η Θεσσαλονίκη θα έχει μετρό την Πρωτοχρονιά του 2020 αναφέρει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Θετικά ακούγονται τα νέα για τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας αφού σύμφωνα με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό Α.Ε., κ. Μυλόπουλο , το 2018 φέρεται να είναι η χρονιά όπου θα ξεκινήσουν τα έργα για το μετρό της Θεσσαλονίκης. Το έργο έχει ήδη κερδίσει μια χρηματοδότηση 200 εκατομμυρίων από το ΕΣΠΑ.

«Eντός του 2018 θα ξεκινήσουν οι πρόδρομες εργασίες, οι οποίες είναι οι μετακινήσεις των δικτύων κοινής ωφέλειας, προκειμένου να απελευθερωθεί ο χώρος και να ξεκινήσουν οι εκσκαφές του κανονικού έργου. Επίσης, θα ξεκινήσουμε μια πρωτοτυπία, και αρχαιολογικές εργασίες φέτος, έτσι ώστε όταν δημοπρατηθεί το έργο να είμαστε απαλλαγμένοι από τις αρχαιολογικές ανασκαφές που είναι πάρα πολύ χρονοβόρες και πολλές φορούν προκαλούν καθυστερήσεις» δήλωσε ο κ. Μυλόπουλος και συνέχισε αναφέροντας τις επιχορηγήσεις που έχουν ήδη δοθεί στο έργο.

«Μόνο η Αττικό Μετρό στη Θεσσαλονίκη, για τα δύο έργα (της πόλης), τη βασική γραμμή και τη γραμμή της Καλαμαριάς, φέτος απορρόφησε 200 εκατ. ευρώ. Τα χρήματα τα οποία “έπεσαν” φέτος στα δύο έργα της Θεσσαλονίκης και προέρχονταν από ΕΣΠΑ ήταν 200 εκατ. ευρώ» ενώ πρόσθεσε πως:

«με τέτοια υψηλή απορροφητικότητα, η Αττικό Μετρό είναι μια εταιρεία την οποία εμπιστεύονται οι Ευρωπαίοι, κατ’ επέκταση την εμπιστεύεται και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, έτσι χρηματοδοτήθηκε η γραμμή 4 στην Αθήνα με 1,5 δισ. ευρώ που ξεκινάει το έργο φέτος και έτσι χρηματοδοτηθήκαμε για να ξεκινήσουμε και τις πρόδρομες εργασίες των δύο επεκτάσεων στις δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης.

Ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς αναμένεται να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Για αυτό το θέμα ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. δήλωσε:

«η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη η οποία μαστίζεται από την ανεργία. Ο κόσμος χρειάζεται δουλειά. Άρα λοιπόν το να υπάρχει ένα τέτοιο μεγάλο, δημόσιο έργο στο διηνεκές, στην επόμενη δεκαετία τουλάχιστον λύνει το πρόβλημα της ανεργίας της πόλης».

Το έργο αφορά επεκτάσεις του μετρό στις δυτικές συνοικίες, Νεάπολη, Σταυρούπολη, Πολίχνη, Αμπελόκηπους, Εύοσμο, όλη τη ζώνη των λεγόμενων δυτικών συνοικιών.

«Την Πρωτοχρονιά του 2020 θα κυκλοφορούμε στην πόλη με το μετρό», κατέληξε.

 

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa