Παρασκηνιακά

Η ιστορική ευκαιρία Μητσοτάκη για να μεταρρυθμίσει την Ελλάδα

ĩܣ㥫졠�𱹨�񣯽 ʵ񩜪ﵠ̧�ܪ砣顠�ᰡ㼱嵳破粠굪믶ﱟᲠ᰼ ά鯠󴩲 6 𬠹򠭥괡괯 이񯠣顠�᭴鬥�󧠴ﵠ꯱ﭯ�ʵ񩡪ޠ22 ̡񴟯�20 (EUROKINISSI/ Ñ.ԕЏՠБوՐϕуϕ/ć̇ԑǓ ЁЁ̇ԓϓ)

Πολλοί ήταν εκείνοι οι οποίοι έκαναν λόγο για τις δύσκολες οικονομικές στιγμές που θα έρθουν μετά από την καραντίνα και λόγω της κάθετης πτώσης του Τουρισμού. Για να είμαστε ειλικρινείς αυτά τα λόγια δεν απείχαν και πολύ από την πραγματικότητα, όμως όλα αυτά  άλλαξαν μετά από την ανακοίνωση του πακέτου των 32 δισ. που πρότεινε η Κομισιόν να λάβει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα αυτό το πακέτο δημιουργεί εθνικές ευκαιρίες για να γίνουν μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα και λύνουν τα χέρια του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ώστε να προχωρήσει σε μια αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου της οικονομίας. Από την αρχή ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι στους πόρους αυτούς θα γίνει ορθολογική διαχείριση και όχι μοίρασμα σε φίλους και συγγενείς. «Δεν θα συμπεριφερθούμε ως νεόπλουτοι» είχε αναφέρει.

Ο σχεδιασμός έχει ξεκινήσει και ο χρόνος υπάρχει ώστε να μπορέσεις να οδηγηθεί η Ελλάδα στην καινούργια εποχή, που δεν θα εξαρτιέται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον Τουρισμό και να υπάρξει κάποια παραγωγή αγαθών που θα μπορούν να εξαχθούν. Οι πρόσφατες καταστάσεις το απέδειξαν αυτό και ο πρωθυπουργός ως διορατικός άνθρωπός το γνωρίζει και το αντιλαμβάνεται. Η ευκαιρία είναι μεγάλη και ίσως να αποδειχθεί τελικά ιστορική.

Σχολιάστε ...

NEWSLETTERFocus-On

Εφημερίδες

Διαβάστε όλες τις εφημερίδες online

ΑΡΧΕΙΟ

Karfitsa